NRK Meny
Normal

Servet inn et helt sett

Ylva (16) servet inn 25 poeng på rad for KFUM Volda JU17. – Det er første gang jeg har hørt om dette, sier leder av konkurranseavdelingen i Norges Volleyballforbund.

Ylva Bjørdal tar en dip over nettet

Ylva Bjørdal tar en dip over nettet under Førde Cup under en annen kamp i helga.

Foto: Erlend Krumsvik

Ylva Bjørdal (16) har vært skadet i en og en halv måned og rakk bare ei trening før Førde Cup i helga. Derfor var hun usikker på hvor mye spilletid det ville bli.

Men da laget møtte Florø til kamp søndag ble Ylva satt innpå. Det første settet vant KFUM Volda komfortabelt 25–8. En av lagvenninnene servet inn hele 13–14 poeng og da andre sett startet var det Ylva sin tur til å serve.

Ylva Bjørdal

Ylva Bjørdal (16) går videregående skole ved idrettslinja i Ulsteinvik. Hun har spilt volleyball i fire år, og spiller også fotball.

Foto: Erlend Krumsvik

– På forhånd sa treneren min at jeg skulle legge til ei av de andre jentene på laget som skulle slå den over, men jeg sa at det trenger jeg ikke, jeg kan bare serve inn alle, ler hun.

Kommentaren var ment som en spøk, og etter hun hadde tatt fire poeng håpte hun å klare to-tre til. Men etter hvert ble målet å ta alle de 25 poengene.

Heiet lagvenninnen frem

Bodil Helle, lagleder for JU17 under cupen, sier at de har godt samhold i laget, og at alle heiet lagvenninnen frem.

– Vi hadde ei bra serverekke i første omgang, og jeg tror Ylva tenkte at hun også skulle slå til med en del gode server.

16-åringen ble veldig glad da hun hadde fått det til, og det ble de rundt også.

– De skjønte ikke helt at det gikk an, sier 16-åringen som også har uttalt seg til avisa Møre som omtalte prestasjonen først.

Leder i KFUM Volda Volleyball, Rune Hauge Aarflot, er også imponert over servingen.

– Det er kjekt når noen får det til. Klubben har jobbet godt på damesida, og vi ser at det gir resultat med knallhard trening.

Klubbleder forteller at da damelaget spilte førstedivisjon for to år siden vant de bare ett eneste sett. Nå leder de tabellen i første divisjon i sin avdeling.

– De jentene som trener hardt nå de ser resultat. På damesiden ser vi en oppblomstring, og vi har også klart å starte opp minigrupper for gutter. De har oppdaget at det er mange gode volleyballspillere fra Volda. Det går an å bli god i volleyball på Sunnmøre, sier Aarflot.

– Dette er svært sjelden

Etter serverekken har klubben lagt ut resultatet på Facebook og spurt om det er andre som har klart det samme, men det er foreløpig ingen som har meldt seg.

Leder av konkurranseavdelingen i Norges Volleyballforbund, David Cox, sier at dette ikke er vanlig å få til.

– Det er ikke vanlig i det hele tatt uten at man server feil, eller at motstanderen tar over.

– Jeg har vært med i volleyballen i mange år og med det nye spillesystemet så er det første gang jeg har hørt om dette, sier Cox.

Volleyballspilleren selv synes det var artig å få til, og det var mange som kom bort i hallen og gratulerte.

– Det var litt uvant, men kjekt, sier hun.