NRK Meny

Seks personer tatt av politiet

Politiet i Ålesund fikk natt til fredag inn melding om at en mann i 20-årene var blitt slått og ranet i sentrum. To timer senere fikk de melding fra en annen mann som hadde blitt frastjålet telefonen sin. Fredag morgen melder politiet at fem personer er pågrepet og satt i arrest. Politiet har funnet eiendeler hos disse personene som knytter dem til tyveriene. Like etter klokka 04 ble en annen mann pågrepet på et hotellrom. Mannen var i besittelse av en av telefonene som ble stjålet tidligere på natten. Mannen, som var ruset, er satt i arrest, opplyser operasjonsleder Trygve Ødegård.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.