Uwe Rösler skal få tilbake humøret hos Molde-spillerne

Uwe Rösler tror på kvalitetene i Molde-laget. Nå satser han på å få tilbake både humøret og selvtilliten til Molde-spillerne. Klokka 12.00 ble Moldes nye trenerduo presentert på en pressekonferanse i Molde.

Uwe Rösler pressekonferanse Molde

Uwe Rösler og Gunnar Halle ble presentert på en pressekonferanse i Molde tirsdag.

Foto: Roar Halten / NRK

Uwe Rösler blir ny hovedtrener med Gunnar Halle som assistent etter at Kjell Jonevret fikk sparken i går. Røsler og Halle skal ha sin første trening med laget klokka 16 i ettermiddag.

– Hva skal jeg si?

Uwe Rösler gjennomførte pressekonferansen på sin tysk-engelsk da han ble presentert på pressekonferansen i Molde.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Ja, hallo, hva skal jeg si? Jeg er svært glad for muligheten jeg nå har fått fra Molde fotballklubb, jeg er veldig glad for å være tilbake på treningsfeltet. Det er der jeg har min fremtid og styrke. Jeg tror på kvalitetene jeg og Gunnar Halle har som team. Jeg tror på kvalitetene i laget og jeg tror vi har mulighetene for å nå målene våre, altså å sikre Molde fortsatt Tippeligakontrakt, sa Rösler.Jeg og Gunnar Halle har produsert resultater tidligere, sa Rösler.

Uwe Rösler

Fra pressekonferansen i Molde tirsdag.

Foto: Roar Halten / NRK

Humør og selvtillit

Rösler er kanskje ikke kjent som den mest sprudlende og humørfylte treneren i norsk fotball. Men humør er en av «medisinene» Rösler nå forskriver

– Fotball er en veldig sammensatt sport. Det finnes ikke en enkelt medisin for å lege pasienten. Vi har studert Molde på DVD. Vi skal bringe humøret og selvtilliten tilbake. Vi skal løfte atmosfæren i laget og i hele klubben.

Tror på laget

Rösler sier han har studert Molde-laget og vet hva som venter ham. Han kjenner laget både som motstander og han har hatt anledning til å studere noen av Moldes kamper på DVD.

- Jeg ville ikke være her om ikke jeg følte at laget er godt nok. Laget har ikke levd opp til forventningene. Men jeg er ikke fokusert på fortiden. Jeg ser mulighetene. Vi har en miks med erfarne spillere og sultne unge spillere. Vi må få de rette ut av hver enkelt, sa Rösler.

Disiplin

Rösler ble på pressekonferansen konfrontert med sitt image som en trener som krever jerndisiplin. Rösler repliserte med at disiplin i Norge kanskje blir forbundet med noe som har med tyskere's image å gjøre

- Jeg vil ikke snakke om fortiden. Jeg vil snakke om fremtiden. I all lagidrett trengs det struktur. Vi må få det beste ut av gruppen. Vi må respektere hverandre og etterleve noen enkle regler, sa Rösler.

Jobbet sammen før

Det er et velkjent team som nå tar over Molde. Gunnar Halle og Uwe Rösler har god erfaring med å jobbe sammen. Og også Gunnar Halle ser fram til å ta fatt på jobben.

- Vi har jobbet godt sammen før. Vi skal få denne gruppen til å fungere. Resultatene er nå det viktigeste for at laget skal holde seg i ligaen. Jeg ser frem til å jobbe med Uwe igjen, og vi har en spillergruppe som er god nok til å holde seg i Tippeligaen, sa Halle.

– Alvorlig situasjon

Rösler legger ikke skjul på at situasjonen Molde har kommet opp i er alvorlig. Han satser nå på gode treninger fremover for å få laget opp av sumpen.

- Situasjonen for laget er alvorlig. Alle forstår det. Vi er fokusert på det som skjer på treningsfeltet. Vi har ikke mye tid. Vi må snakke med spillerne, individuelt og som gruppe for å finne den rette miksen i laget. Vi skal få alle til å å forstå planen og å bli enige i den og å følge planen. Alle må ønske å spille fotball og vi må ikke la dagens situasjon paralysere oss, sa Rösler.

- Den eneste medisinen nå er å fokusere på hver enkelt kamp. Vi skal få poengene i lomma. VI håper vi nå får to ukers med god treninger og uten skader og skal være klar til neste kamp.

Endrer neppe formasjon

Rösler sa på pressekonferansen at han er kjent for å legge et spillesystem etter de spillerne han til enhver tid rår over. Og de spillertypene som er i Molde pr. i dag passer godt inn i de systemene Rösler har jobbet med før, sa han.

- Vi kan alltids diskutere nyanser i spilleformasjonen. Jeg ser ikke store grunner til å endre formasjon. De to spissene foran spiller godt i lag. Vi skal prøve ut mer av dette på trening. Men jeg ser i øyeblikket ingen grunner til å forandre formasjon.

Bonus-lønn

Direktør i Molde fotballklubb, Tarje Nordstrand Jabosen ville ikke si noe om hva det koster Molde å ta inn Rösler og Halle for resten av sesongen.

– Vi betaler det vi mener de er verdt, sa Jacobsen.

Rösler løftet imidlertid litt på sløret, og fortalte at hans lønn er avhengig av hvilke resultater Molde oppnår.

- Lønna mi er i stor grad bonus-avhengig, sa Rösler .

Hva mener du om trener-skiftet. Bli med i debatten i feltet under her.