NRK Meny
Normal

Treneren måtte bestemme seg i ekspressfart

Søndag kveld fikk Gunnar Halle spørsmål om å bli med Uwe Rösler til Molde for å redde klubben fra nedrykk. I morgen drar de til sin nye klubb for å starte arbeidet.

Gunnar Halle Uwe Rösler

Gunnar Halle (midten) og Uwe Rösler har tidligere arbeidet sammen i flere klubber, her i Viking i 2007.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

- Jeg fikk spørsmål om dette i går kveld. Det har egentlig gått ganske fort, sier Gunnar Halle til NRK.

Mandag formiddag ble det klart at Kjell Jonevret får sparken i Molde. Uwe Rösler tar over klubben, og med på laget er hans mer eller mindre faste assistent Gunnar Halle.

Den tidligere englandsproffen har god tro på at de skal klare å snu den dårlige trenden i Molde og dermed unngå nedrykk for fjorårets sølvvinnere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- De har underprestert

Video Kjell Jonevret fikk sparken

VIDEO: Se fra pressekonferansen.

- Jeg synes det ser ut som en utfordring for oss begge å holde dem i eliteserien. De har mange gode spillere som kanskje har underprestert så langt i år. Utfordringen vår blir å få dem til å prestere det de er gode for, sier Halle.

Avtalen med duoen Rösler og Halle er tegnet ut denne sesongen, og på en pressekonferanse på Aker stadion tidligere i dag gjorde Molde-ledelsen det klart at de allerede nå starter arbeidet med å finne en mer permanent løsning for kommende sesong.

Om Uwe Rösler og Gunnar Halle er et av alternativene for en slik permanent løsning ønsket ikke Molde-ledelsen å si noe om på pressekonferansen.

Sportsinteressert? Følg NRK Sport på Facebook!

20 poeng på 22 kamper

Kjell Jonevret tok over ansvaret for Molde mens klubben spilte i førstedivisjon for fire år siden. Det endte med opprykk, og forrige sesong ble det seriesølv og tap for erkerival Aalesund i cupfinalen.

I år har det derimot gått dårligere med Molde. Klubben ligger for øyeblikket fjerde sist i eliteserien med fattige 20 poeng på 22 kamper.

Da Kjell Jonevret ble spurt på pressekonferansen om det ligger andre elementer enn de rent sportslige bak hans avgang, svarte han slik:

- Det vet jeg ærlig talt ikke. Jeg har spurt flere ganger underveis, og spurte senest i morges om det var noe jeg skulle gjort annerledes, men det har jeg ikke fått høre. Jeg vet ikke, så det får du nesten spørre andre om, sier Jonevret til NRK.

Jonevret har satt sine spor i eliteserien etter over tre år i Molde. Her er en av de mest minneverdige episodene.

Video Martin Andresen skjelte ut Kjell Jonevret

Mange vil sikkert huske Kjell Jonevret for denne episoden med Martin Andresen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.