Hopp til innhold

Sanner åpner Moldejazz: – Nå har vi gitt ham en god velkomst

Ordføreren i Molde, Torgeir Dahl (H) er glad og lettet etter at kommunestyrene både i Midsund og i Nesset har vedtatt å slå seg sammen med Molde. Nå ser han frem til at kommunalministeren skal åpne jazzfestivalen i Molde.

Torgeir Dahl

Vedtakene i kommunestyrene i Midsund og Nesset gleder ordføreren i Molde, Torgeir Dahl (H).

Foto: Roar Strøm

Den store Romsdalskommunen ble avvist av innbyggerne i de kommunene som hadde folkeavstemning 25.april. Men resultatet ga et handlingsrom for enkelte kommuner som førte til nye forhandlinger.

Torsdagens ja-flertall betyr at to års arbeid med forhandlinger og utredninger har gitt et resultat som Molde-ordføreren er godt fornøyd med. Han mener at dette gir noen klare signaler.

En nasjonal posisjon

– Det signalet vi gir er at vi er fremoverlente, vi tar utfordringene, og vi tar kanskje også en nasjonal posisjon, for eksempel dersom Gjemnes blir med i tillegg. Og så gjør vi det som næringslivet gjør hele tiden, tilpasser oss nye rammebetingelser og nye utfordringer, vi tar nå et kommunalt grep som også vil bringe oss videre på den nasjonale arenaen, sier Torgeir Dahl.

Jan Tore sanner (H)

Kommunalminister Jan Tore Sanner skal åpne Molde-jazz.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Kommunalminister Jan Tore Sanner kommer hit opp for å åpne jazzfestivalen, og jeg synes vel kanskje han allerede har fått en god mottakelse gjennom de vedtakene vi har gjort, sier Dahl.

– Det blir en god åpning?

– Jeg tror den kommer til å bli kjempegod.

Tett og spennende

Det var en tett og spennende votering både i Midsund og i Nesset. I Midsund var det 10-7 i favør en fusjon med Molde. Her var flere av partiene delt. Både i folkeavstemning og i en innbyggerhøringa ble Molde avvist av innbyggerne i Midsund med et stort flertall. Men et flertall av politikerne har valgt å trosse dette.

I Nesset ble resultatet 12-7 i favør en løsning med Molde. Høyre, KrF, Innbyggerlista, en uavhengig representant pluss to Ap-politikere stemte for. Dermed snudde flertall fra møtet i formannskapet der et flertall vendte tommelen ned for en løsning for Molde.

– Molde har vært raus

Ordfører i Nesset, Rolf Jonas Hurlen

Ordfører i Nesset, Rolf Jonas Hurlen (H) roser Molde.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Ordføreren i Nesset roser storebror Molde for det arbeidet som er gjort og mener det har bidratt til et ja-flertall.

– Det har vært en prosess. Det er ingen henmmelighet at vi har fått en veldig god avtale med Molde og Gjemnes. Molde har vært raus i dette arbeidet, og det er enkelte bygder og bygdelag som nå ser at dem er best tjent me då gå til Molde fremfor å stå alene, sier Rolf Jonas Hurlen.

I neste uke blir det avgjort om også Gjemnes blir med i en felles kommune med Molde.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL