NRK Meny
Normal

Røykfylt tunnel førte til trafikkulykke

En person kjørte i fjellveggen etter at Freifjordtunnelen ble åpnet mens det fortsatt var røyk i tunnelen.

Røykfylt tunnel førte til trafikkulykke

RØYK: Det innfelte bildet viser hvordan det så ut for dem som var inne i tunnelen.

Foto: BJØRN OVE FJØRTOFT/EIRIK HAUKENES / PRIVAT/NRK

Veitrafikksentralen stengte rundt klokken 14.00 onsdag Freifjordtunnelen etter at politiet fikk melding om røyk ut fra tunnelen.

– Dette var røyk fra en lastebil, og det kom røyk fra bilen ut på Frei-siden, opplyser operasjonsleder ved Nordmøre politidistrikt, Frode Gjøsund til NRK klokken 14:16.

Politiet opplyste da at lastebilen var ute av tunnelen og at det ikke hadde vært brann i bilen. Men tunnelen ble stengt slik at entreprenør skulle få sjekket om det var kommet øljesøl i tunnelen, sa politiet til NRK.

Men like før klokken 14:20 melder politiet at en bil har veltet og ligger på taket i tunnelen.

Åpnet tunnelen når den var fylt av røyk

Freifjordtunnelen

En person kjørte i fjellveggen etter at Freifjordtunnelen ble åpnet mens det fortsatt var røyk i tunnelen.

Foto: Bjørn Ove Fjørtoft/PRIVAT

Bjørn Ove Fjørtoft, som var på stedet, forteller at de møtte lastebilen som hadde motortrøbbel da de var på vei inn i tunnelen.

– Da stoppet vi. Lastebilen hadde sprengt motoren sin og det kom derfra røyk fra bilen.

De sto og ventet på utsiden i nesten 15 minutter til røyken la seg. Mens de sto der hørte de tuting fra tunnelen og da røyken la seg så en varseltrekant. De så også en bil som lå på siden ca. 200 meter inne i tunnelen fra Frei-siden.

– Det så ut som om bilen hadde kjørt i veggen.

Dette bekrefter Frode Gjøsund i politiet.

– Vi fikk først beskjed om at tunnelen var stengt på grunn av røyk, men så har tunnelen blitt åpnet igjen. Men da har det nok vært såpass tett med røyk fortsatt inne i tunnelen at en person har krasjet i veggen etter at tunnelen ble åpnet for trafikk, sier Gjøsund.

Fjørtoft, som var på stedet, sier at de tok seg inn igjen i tunnelen for å se etter skadde personer. Hverken politi eller brannvesen var fremme på stedet. Når de kom inn igjen i tunnelen møtte de bilene som kom inn i tunnelen fra andre siden.

Freifjordtunnelen røyk

FREIFJORDTUNNELEN: Røyken veltet ut av tunnelen.

Foto: Trond Børke/PRIVAT

Uskadd

Gjøsund i politiet forteller at personen som kjørte i fjellveggen kom seg uskadd ut av tunnelen.

– Hun kom seg ut av bilen ved egen hjelp og ble plukket opp av andre bilister, sier Gjøsund.

Men hvordan kan dette skje?

– Hvilke beskjeder som er blitt gitt her til Veitrafikksentralen må vi se på. Om veitrafikksentralen har hatt inntrykk av at det bare har vært tynn røyk, og derfor åpnet tunnelen, det tør jeg ikke uttale meg om, sier operasjonslederen.

Teknisk feil på bommen

Avdelingsdirektør for Statens vegvesens vegavdeling i Møre og Romsdal, Ole Jan Tønnesen, forteller at de fulgte vanlige prosedyrer etter at det begynte å ryke fra lastebilen.

– Vi stengte tunnelen umiddelbart, ventilerte i brannretningen og iverksatte alle tiltakene som vi skal gjøre, sier han.

Tønnesen har snakket med dem som var på jobb på det tidspunktet og fått vite at det var en teknisk feil som gjorde at biler kunne kjøre inn i tunnelen på et for tidlig tidspunkt.

– Vi fikk en teknisk feil på anlegget som gjorde at bommene ikke fungerte. På vårt panel stod det at de fungerte, men vi jobber nå med feilsøkning for å finne ut hva som har skjedd, sier Tønnesen.

Statens vegvesen opplyser på Twitter at tunnelen igjen er åpen.

Laster kart, vennligst vent...