NRK Meny
Normal

Rapporten klar neste uke

Geologene som har sjekket sprekkene i berget bak Fjelltunveien 31 fredag håper å ha rapporten klar i slutten av neste uke.

Boligblokk Ålesund
Foto: Alf-Jørgen Tyssing/NRK

Geolog Tore Valstad

Geolog Tore Valstad.

Foto: Trond Vestre / NRK

- Vi arbeider med det og skal ha en foreløpig utgave av rapporten klar i slutten av neste uke, sier geolog Tore Valstad ved Norges Geotekniske Institutt.

Har undersøkt området

- Vi kan ikke trekke noen konklusjoner i dag, men vi har samlet inn data som vi skal bruke i vårt analysearbeid, sier Valstad.

I tillegg skal det gjøres labratorieundersøkelser, og først når disse resultatene er klare vil geologene vite om noe må gjøres.

Flere undersøkelser

Det kan bli aktuellt med flere undersøkelser, men det er ventet at rapporten vil gi de fleste svarene. Naboene til Fjelltunveien 31 mener geologene har gjort en grundig jobb.

- Jeg har gått sammen med geologene i dag og vist dem de partiene som vi har vært urologe for, sier Steffen Viddal som bor i Fjelltunveien 37.

- Geologene tok oss seriøst og har tatt målinger. Utover det så kan vi ikke gjøre noe annet enn å vente på konklusjonen, sier han.

Objektivt synspunkt

Viddal håper på en objektivt tilbakemelding om hvordan terrenget rundt huset hans er og at det som måtte komme av opplysninger vil bli tatt seriøst av kommunen og forsikringsselskap.

- Vi har investert mye tid og penger i det området og det huset vi holder på å restaurere, så det er klart vi er spente, sier han.