NRK Meny

Prøvde å kaste mann fra veranda

En sunnmøring i slutten av 50-åra er tiltalt for grove trusler og vold. Han var ved et psykiatrisk senter på Sunnmøre i mai i år der han skal ha prøvd å kaste en mann fra verandaen i andre etasje. Han klarte det ikke - mannen klarte å holde seg fast i rekkverket. Ikke lenge etter i samme måneden skal han ha kommet med alvorlige trusler mot sju fengselsbetjenter i Ålesund. Han skal blant annet ha sagt at når han så dem kom ordet drepe i hodet hans. Slike trusler kan gi mer enn seks måneders fengselsstraff. Saka skal opp for retten i slutten av oktober.

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.