Prioriterer miljø

Miljø blir et satsningsområde for ungdommens fylkesting. Lokalt miljøarbeid nytter

Miljøbevisst på U-tinget
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Torsdag var 85 ungdommer fra hele fylket samlet på Åndalsnes for å diskutere hva de kan gjøre for å bedre klimasituasjonen.

Viktig tema

Det var med et preg av alvor at ungdommen på fylkestinget idag diskuterte klimautfordringene.

Kristine Stavik Hollingen, nestleder Ungdomspanelet
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

- Vi trenger handling, sier Kristine Stavik Hollingen, som er nestleder i ungdomspanelet i Møre og Romsdal.

- Det er fremtiden vår det er snakk om. Vi kan ikke bare bry oss om skole og utdanning og slikt, fordi dette  dreier seg om hvordan vi skal ha det i fremtiden, sier Kristine Stavik Hollingen

De har vokst opp i en kultur med stadig høyere tempo på forbruket, men vil nå at ungdommen i Møre og Romsdal skal bidra til å bremse den negative utviklingen.

 

 

Små ting teller

- Det er viktig å tenke at det er nyttig å gjøre små ting, sier Jenny Langlo som er med på samlingen. Her i Møre og Romsdal kan faktisk vi også ha innvirkning på resten av verden, hevder hun.

I Rauma Kulturhus på Åndalsnes er det 85 ungdommer fra fylkestinget nå er samlet. Dagens oppgave ble å finne løsninger, både skritt som politikerne kan ta, og hvilke grep den enkelte ungdom kan gjøre i sin egen hverdag.

Kjetil Steen Rostad
Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

-Det må bli må bli enklere å være miljøbevisst, blant annet gjennom et bedret busstilbud i fylket, sier Kjetil Steen Ronstad, som er redaksjonsleder på Ungdomstinget.

- Vi er veldig opptatt av at forbruket må ned, sier han. Klær, elektronikk og smådingser kan vi unnvære hvis vi vil. Her på denne samlinga har deltakerne også vært veldig opptatt av kollektiv transport, strømsparing og kildesortering, avslutter Kjetil  Steen Rostad

-