NRK Meny
Normal

Poengdeling i Ålesund

Aalesund og Tromsø spilte 1-1 i sesongåpningen på Color Line Stadion. 19 år gamle Fredrik Karlsen scoret for Aalesund rett før pause.

AaFK supportere på kamp mellom Aafk og MFK 28.06.08
Foto: Andreas Sundby / NRK

Både gammel og ung markerte seg i seriepremieren på Sunnmøre da Aalesund og Tromsø delte poengene mellom seg.

19 år gamle Fredrik Carlsen gjorde 1-0 rett før pause. 36 år gamle Sigurd Rushfeldt utlignet rett etter pause. Flere mål ble det ikke i Ålesund.

Carlsen ble innleid til sunnmørslaget 13. januar, og avtalen utløper 1. august. G19-landslagsspilleren mottok ballen inne i 16-meterfeltet etter en duell og beinet ballen i lengste hjørnet med venstrebeinet. En smell gjorde at unggutten ble byttet ut med Trond Fredriksen 25 minutter ut i 2. omgang.

Sigurd Rushfeldt viste seg som den kapteinen han er to minutter etter hvilen. En corner ble stusset videre fra innbytter Martin Knudsen, og på bakerste stolpe kunne en umarkert Rushfeldt bredside ballen enkelt i mål.

AaFK nærmest

Ålesund var kanskje nærmest seieren i 2. omgang. Svensken Johan Arneng hadde to gode avslutninger som med litt hell kunne gitt uttelling.

Det bølget fram og tilbake gjennom hele kampen. Det var dritdårlig at vi slapp inn målet på dødball helt i starten på 2. omgang. Vi snakket i pausen om at vi måtte unngå akkurat det.

Men vi skal ikke glemme at vi gjennomførte en sterk kamp mot en god motstander, og vi kunne fort ha vunnet også. Litt er skuffet er vi, sa Ålesund-trener Kjetil Rekdal.

- Vi opptrådte rufsete i forsvar. Det er jeg ikke fornøyd med, sa romsdalingen.

Greit

Aalesund har trøblet i oppkjøringen, mens Tromsø er nevnt som en av de heteste gullkandidatene. Likevel ville ikke trener Per-Mathias Høgmo bruke negativ energi på at de dro hjem til Tromsø med bare ett poeng.

- Det ble en typisk åpningskamp med stort tempo og mange tette dueller. Vi er godt fornøyd med at vi kom tilbake etter å ha ligget under, sa Høgmo til TV 2.

- Vi skal være fornøyd med ett poeng, selv om presisjonen i overgangene kunne vært bedre etter pause, mente Høgmo.