Hopp til innhold

– Padda er så stor at den blir synlig fra E39

Vegvesenet mener den 2,5 meter høye paddestatuen i Austefjorden blir så dominerende at den er til fare for trafikantene. Nå vil vegvesenet finne en ny plass til betongpadda.

Paddestatuen

Betongpadda er 3 ganger 3 meter i flatemål, og 2,5 meter høy. Den skal bli Norges nye turistattraksjon.

Foto: Robert Steinnes

Planene for paddeskulpturen i Austefjorden kan bli endret, fordi vegvesenet mener den kan bli trafikkfarlig.

Paddeskulpturen som etter planen skulle stå på en rasteplass ved Kvivsvegen i Austefjorden i Volda kan ikke stå der likevel. Statens vegvesen mener betongpadda blir så dominerende at den er til fare for trafikantene.

– Du ser denne padda veldig godt fra hovedveien, og det er slik at når du ser noe stort og spennende så er det naturlig å dreie rattet samme veien som du dreier øyene, sier overingeniør i Statens vegvesen Kåre Mittet.

Passen hvor paddeskulpturen skal stå er like ved en sving og en tunnelinngang, derfor bør både rasteplass og padde være en annen plass mener han.

Største paddebestand i Skandinavia

Padde

Paddebestanden i Austefjorden er den største som er dokumentert i Skandinavia.

Foto: Gunnar Wangen

Det lokale grendalaget har tatt initiativet til både rasteplass, informasjonstavler om paddene i området, og til den store paddeskulpturen.

Betongpadda er 3 ganger 3 meter i flatemål, og 2,5 meter høy.

Paddebestanden ved Lisjevatnet i Austefjorden i Volda er den største som er dokumentert både her i landet og i Skandinavia, og blant de største også i europeisk samanheng.

LES OGSÅ:
Her er Norges neste turistattraksjon

Frykter møteulykker

Grendalaget mener Vegvesenet hele tiden har vært med de på planene, og er både overrasket og skuffet over at de nå må endre planene.

– Det har gått opp for oss at padda er så stor at den vil bli synlig fra E39. Det er rett ved tunnelmunninga så vi frykter at folk kan feste øynene på padda, komme over i feil kjørebane og krasje med motgående biler, sier Kåre Mittet.

– Har dere informert grendalaget om dette?

– Vi har snakka med initiativtakerne om at vi ikke kan tillate dette, og de må prøve å finne en annen løsning, sier Mittet.