Opprykksdrømmen i fare for KHK

KHK tapte bortekampen mot Halden Topphåndball med sifrene 26–22. Dermed minsker sjansene for å nå kvalifiseringsplassen ved sesongslutt.

KHK

En slukøret KHK-gjeng må konstatere at sjansen på direkte opprykk glapp med tapet mot Halden Topphåndball.

(Halden Topphåndball – Kristiansund Hånballklubb 26 – 22)

Kristiansund Håndballklubb måtte ha seier og to poeng mot Halden Topphåndball dersom de skulle ha sjans til å snuse på direkte opprykk til eliteserien.

Sesongens nest siste kamp på bortebane ble en god gammel «gysare», der guttene fra Halden bet godt fra seg. KHK var likevel vasse, og ledet 12–10 til pause.

Kampen var svært jevnspilt midtveis, med gode sjanser til begge lag. Da kampuret viste 34 minutter sto det 14–14 mellom lagene, og motstanderne fulgte hverandre som katt og mus hele kampen.

Drama

Matchen ble likevel ikke uten drama på slutten. Da det gjensto tre minutters spill ledet Halden 22-20, men KHK reduserte like etterpå. Bare 30 sekunder senere fikk Halden straffe, som Jan Andre Sagmo satt i mål uten problemer.

Dermed ble det vanskelig for KHK å vinne. Selv en vellykket straffe av Per Kristian Værnes var ikke nok til å knipe seieren på bortebane.

Da dommeren blåste av kampen kunne Halden juble for seier med sifrene 26-22, noe publikum tydeligvis satte stor pris på.

– Tviler på kvalifisering

Gunnar Magnusson

Kristiansund-trener Gunnar Magnusson sier de er fornøyd med sesongen, selv om laget av all sannsynlighet ikke rykker opp.

Tross tapet var hovedtrener Gunnar Magnusson likevel fornøyd med guttenes innsats, og sier det er små marginer som skiller vinnerne fra taperne i håndball.

– Jeg synes vi spilte bra og klarte oss godt både i forsvar og angrep. Vi må bare akseptere at det ble tap i dag, sier han til NRK.

Magnusson sier han tviler sterkt på mulighetene til å ta kvalifiseringsplassen i år, men depper ikke av den grunn.

– Nei, vi har vist gode takter gjennom hele sesongen, og kommer til å gå inn i neste sesong med friskt mot og vilje til å atter en gang yte topp innsats. Vi kommer tilbake.

Siste kamp for sesongen

Rett før siste runde er det Stord Elite som leder serien med 34 poeng. Falk-Horten har 29 poeng med én kamp mindre spilt, og opptar andreplassen som også gir direkte opprykk til eliteserien. Sistnevnte møter Vålerenga kl. 18.00.

Med seier mot Halden Topphåndball ville KHK rykket opp til andreplass i serien med 30 poeng. Per dags dato ligger laget ennå på 4. plass med 28 poeng.

Dersom KHK klarer å befeste tredjeplassen i serien ved sesongslutt, må laget ut i kvalifisering om opprykk i april. Det avhenger likevel av at de vinner sin siste kamp, samtidig som Falk-Horten og/eller Halden avgir poeng i sin siste batalje.

Siste kamp for KHK blir søndag 24. mars, mot St. Hallvard i Braatthallen kl. 16.00.