Opplever et sunnere boligmarked

Boligmarkedet i distriktene er ofte langt sunnere enn det som blir fremstilt i pressen, mener megler. – Små byer opplever en ganske ulik situasjon fra Oslo, sier Frank Fylling.

Boligpriser

Boligprisene i landet gikk ned med 2,1 prosent i juli.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Boligprisene i landet gikk ned med 2,1 prosent i juli, ifølge statistikk utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes Forening.

– Prisfall på bruktboliger i juli er som forventet. Feriemåneden preges av lavere aktivitet og få nye boliger ut for salg. Prisnedgangen i juli er likevel noe sterkere enn vi har sett de senere årene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes Forening i en pressemelding.

I Møre og Romsdal ligger prisfallet akkurat på landsgjennomsnittet.

Annerledes situasjon i distriktene

Frank Fylling

Frank Fylling i Møre og Romsdal Eiendomsmeglerforening

Foto: Notar

Ifølge Frank Fylling i Møre og Romsdal Eiendomsmeglerforening, sier en ikke kan bruke juli som grunnlag for prisnedgang.

– Det å bruke sommermånedene som referansepunkt kan bli urettferdig, fordi det normalt sett er en sesongvariasjon, men hvis nedgangen fortsetter i august og september kan vi ha et større grunnlag for å si at det er en tendens at markedet roer seg, sier Fylling.

Fylling opplever ikke nedgangen som dramatisk, og han mener boligmarkedet i distriktene er langt sunnere enn i de større byene.

– Markedet blir hele tiden målt opp mot de store byene, men små byer opplever ofte situasjonen ganske så annerledes enn de større byene som Oslo, Trondheim og Bergen, sier Fylling.

– Media skriver kun om markedet i de store markedet, men i distriktene er det mindre topper og det er et sunnere boligmarked enn en det man ser i pressen. Så vi kjenner oss ikke helt igjen i bildet media ofte gir, sier Fylling.

Konsekvenser etter valget

Valget 2013 kan også få konsekvenser for boligprisene i fremtiden.

– I Norge er det mange selveide boliger, i forhold til i resten av Europa. Og klart det stimulerer et marked til å kjøpe når det er en skattelette, og hvis det blir signal om at det endres, så vil det få konsekvenser for boligmarkedet, sier Frank Fylling.