Hopp til innhold

Økt internasjonal interesse for Strandafjellet

Det populære skianlegget på Sunnmøre booker inn flere internasjonale turister. I vinter kan du møte flere nederlendere, tyskere og engelskmenn enn noen gang.

Andrea Alstad og Eivind Nordeide

FLERE UTLENDINGER: Strandafjellet opplever økning i utenlandske skiturister. Andrea Alstad i skipatruljen og salgs- og markedssjef Eivind Nordeide i Strandafjellet

Foto: Strandafjellet

Salgs- og markedssjef, Eivind Nordeide, melder om en økt interesse internasjonalt og en dobbling av omsetningen fra i fjor.

Har fått opp øynene

– Det er mange som har fått øynene opp for Strandafjellet som destinasjon. Det som er ekstra hyggelig er at det er stadig flere familier fra utlandet forteller Nordeide.

Strandafjellet

NYTER UTSIKTEN: Utlendingene har fått opp øynene for Strandafjellet

Foto: Ole Sandvik

Torsdag kveld kom det en gruppe nederlendere som skal være på Stranda i en uke. Senere i vinter kommer det blant annet en gruppe på 50 personer fra England, forteller han.

Snøsikkert

Etter mangel på snø for skianleggene på Østlandet, er det i følge Nordeide mange som har tatt kontakt for å høre om forholdene.

Bilde, Strandafjellet

SNØSIKKERT: Utenlandske skiturister trekkes til snøsikre vintersteder som Strandafjellet

Foto: Bård Basberg

- Strandafjellet kan tilby åpne heiser fra lørdag av, og aktiviteten øker utover i neste uke, sier han.

Flere helger ved Stranda Hotel begynner allerede å bli fullbooket, og i år har bestillingene økt med 10%.

– I Norge har vi en lang vinter i forhold til Alpene, så vi tror det vil bli enda flere som booker seg inn i løpet av de neste ukene også, sier Nordeide.

Vil satse mer internasjonalt

For å kunne kunne ta vare på den økende internasjonale turiststrømmen vil Strandafjellet jobbe mer med tilrettelegging i tiden som kommer/framover.

– Vi ønsker å bli bedre på engelsk informasjon, og restaurantene i anlegget har tilpasset seg ved å utvikle en mer internasjonal meny, sier Nordeide.