Hopp til innhold

Økokrim skal bistå i Bingsa-saken

Økokrim skal etterforske mistanker om økonomisk kriminalitet ved det kommunale renovasjonsanlegget, Bingsa, i Ålesund.

Bingsa renovasjonsanlegg, Ålesund

ETTERFORSKES: Renovasjonsanlegget Bingsa er under etterforsking og nå kobles Økokrim inn i saken.

Foto: Terje Reite / NRK

Skilt til Økokrim.

ØKOKRIM: Politiet får hjelp fra Økokrim i Bingsa-saken.

Foto: NRK

– Jeg kan bekrefte at Økokrim har varslet at de vil bistå oss i Bingsa-saka, sier Eivind Klokkersund som leder økoteamet til politiet på Sunnmøre.

Det er gått snart 1,5 måned siden de første avsløringene i saken om renovasjonsanlegget Bingsa i Ålesund kommune så dagens lys. Økokrim jobber med økonomisk kriminalitet og skal nå hjelpe til i etterforskningen av saken.

Det skal ha skjedd gjentatte brudd på arbeidsmiljøloven, økonomisk feilrapportering og brudd på innkjøpsloven ved søppelanlegget over flere år.

Tidligere i mai anmeldte rådmann i Ålesund kommune, Astrid Eidsvik, teamlederen for Bingsa for korrupsjon. Det ble gjort etter at kommunerevisjonen avdekket at selskapet OK Entreprenør hadde fått oppdrag for nesten 24 millioner kroner uten kontrakt eller anbudsrunde på avfallsanlegget. Samtidig skal selskapet ha utført arbeid hjemme hos teamlederen.

Politiet har tidligere varslet at det vil ta tid å etterforske saken ferdig, og vil ikke gi ytterligere opplysninger onsdag utover at Økokrim skal bistå i arbeidet.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL