Hopp til innhold

Nytt skred i Sunndal

Natt til onsdag gikk det et nytt skred ved Flatvad i Sunndal. Skredet ved Flatvad er ikke stort, men det hindrer trafikken.

Veien er nattestengt

På Flatvad i Sunndal gikk det i natt et nytt skred. Skredet hindrer trafikken, men vegvesenet har likevel åpnet vegen gjennom Sunndalen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Riksvei 70 ved Oppdølsstranda er fortsatt stengt, men strekningen fra Sunndal og mot Oppdal er åpnet.

Ståle Refstie

Ordfører Ståle Refstie

Foto: Roar Halten / NRK

- Vi har nettopp avsluttet dagens første møte i krisestaben i Sunndal. Til tross for skredet ved Flatvad åpnes riksvegen gjennom dalen. Stømforsyningen er på plass og de som har det mest kritisk i forhold til hjemmebasert omsorg har fått institusjonsplass. Vi er også i ferd med å få reparert fiberobtikk-nettene, slik at folk skal få tilbake telefon og fjernsyn, sier ordfører Ståle Refstie i Sunndal.

Einvegskøyring i Romsdalen

Krev rassikringspengane no

Skoler stengt

Beredskapsledelsen i Sunndal kommune besluttet tirsdag kveld at de fleste skolene i kommunen skulle holde stengt også onsdag. Et par skoler er åpne for elever som ønsker å komme, men noe skoleskyss eller undervisning blir ikke igangsatt.

Bilister trosser veisperringer

Erling og Elsa er innestengt

Helikopter-oversikt

I Sunndal skal nå skredeksperter opp i helikopter for å få oversikt over situasjonen. Dette overblikket skal føre til at man kan gi en ny statusrapport for skredfaren.

Evakuert hus under fjell i Sunndal

Dette huset er fortsatt evakuert i Sunndal.

Foto: Roar Halten / NRK

- Vi prioriterer aller først å få skredekspertene opp i helikopter. Vi må få tatt en ny vurdering fra høyden. Så kommer vi tilbake ut over dagen med hva vi gjør i henhold til skolene. Når farenivået reduseres i forhold til bebyggelsen regner vi samtidig med at faren øker i forhold til vegene og dermed også i forhold til skoleskyssen, sier Refstie.

400 personer klare til å rykke ut

Stengt hovedvei til Østlandet

Parkerte midt i fonn-løpet

I Sunndal har det kommet kritikk for hvordan Statens vegvesen har organisert stengingen av Riksveg 70. Kommunen har nå bedt vegvesenet om å endre praksisen.

- Vi har gitt vegvesenet beskjed om at de må endre dette. De har stoppet trafikken ved en vegstasjon på Furu. Dette har ført til at mange biler har parkert der. Dette stedet ligger midt i traséen for ei svært stor fonn. Kommer denne vil det bli et voldsom gufs akkurat der bilene står. Blir det ny stenging her må ikke bilene parkere der, sier Ståle Refstie.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL