NRK Meny
Normal

– Dette blir tøft for oss

– Det blir tøft for oss. Spesielt for dem som blir rammet. Det sier lokasjonsleder Terje Korsnes i National Oilwell Varco i Molde. I dag kom beskjeden om at selskapet skal kutte 520 stillinger i Norge.

National Oilwell Varco Norway AS

– Vi påfører de enkeltansatte og deres familie enda mer usikkerhet når vi nå må starte en ny runde med kutt, sier Korsnes.

Tidligere denne måneden varslet NOV at selskapet ville gjennomføre en ny omfattende runde med nedbemanninger.

Nå er det klart at 520 faste ansatte mister jobben. Etter planen skal de det gjelder ha mottatt oppsigelse innen utgangen av mai 2016, opplyser selskapet.

Oppsigelser i mai

Terje Korsnes

Lokasjonsleder Terje Korsnes i National Oilwell Varco i Molde

Foto: Picasa

– Vi vet ikke hvor mange som må slutte i Molde i denne omgang. I ukene fremover vil vi identifisere de overtallige og gjennomføre drøftinger med dem. De som må gå, får beskjed i slutten av mai, og får tre måneders oppsigelse, sier Korsnes.

NOV har hovedkontor i Kristiansand. Ved inngangen til 2015 hadde selskapet 4.800 ansatte og totalt 2400 har allerede forlatt selskapet. Nå må 520 nye gå.

– Vi har hatt over en halvering av staben i Molde. Det er klart at dersom vi fortsatt skal ha en virksomhet her, må vi hele tiden vurdere hva som er kritisk kompetanse som vi må beholde for å drive videre. Men dette er markedsstyrt og vi må tilpasse oss, sier Korsnes.

Det er foreløpig ikke noe som tyder på at selskapet som lever av å selge utstyr til oljeindustrien går noe snarlig løsning i møte.

– Det er i hvert fall ikke store ting som skjer som gjør at vi kan planlegge annerledes. Vi har arbeid, men vi har slettes ikke arbeid til hele staben, sier Korsnes.