NRK Meny
Normal

Har gjort nye avhør etter dødsbrannen i Herøy

Politiet har gjennomført omkring 50 nye avhør i saken etter dødsbrannen i Herøy i desember 2008. Flere av disse har ikke forklart seg tidligere.

Video nsps_upload_2008_12_14_18_55_11_227.jpg

Fire ungdommer mistet livet i brannen i 2008. Nå pågår det ny etterforsking for å finne ut hva som skjedde.

Foto: Stein Arne Lilleøy / SCANPIX

Fire ungdommer mistet livet 14. desember 2008 i en boligbrann på Flusund i Herøy. Det var fest i boligen og mange personer skal ha gått inn og ut av huset den natta. De etterlatte har beskyldt politiet for mangelfull etterforsking. Saken ble henlagt, og de pårørende mente at de ikke fikk svar på hva som skjedde og fryktet at brannen var påsatt. De krevde ny etterforskning og fikk i fjor gjenopptatt saken.

Nye avhør

Nå har politiet gjennomført omkring 50 nye avhør, etter det NRK kjenner til. Mange av personene ble avhørt like etter brannen, men det skal også være gjort avhør av folk som ikke tidligere har forklart seg. Blant annet skal det gjelde ambulansepersonellet som kom til stedet. Også mannen som vitner mente gikk inn og ut av det brennende huset, skal være avhørt på nytt av folk fra Kripos.

Interessante opplysninger

Ifølge de pårørendes advokat, Odd Hovde, er det kommet frem flere interessante opplysninger. Verken Hovde eller de pårørende ønsker likevel å kommentere det som er nytt så lenge etterforskninga fortsatt pågår.

Det er Sunnmøre politidistrikt i samarbeid med Kripos som nå gjennomgår saken på nytt. Det er uvisst når den endelige konklusjonen vil foreligge.