Ny sjef i Nordic Light

Anne Lise Flavik er ansatt som ny festivalsjef for Nordic Light International Festival for Photography.

Nordic Light

Fra venstre: Joel-Peter Witkin, Joyce Tennesson, Lois Greenfield, Pål Hermansen, Anne Lise Flavik, Franco Fontana og Morten Krogvold. Bildet er tatt under Nordic Lights siste kveld 2009.

Foto: Nordic Light

Fotofestivalen arrangeres i Kristiansund hver vår.

Flavik har arbeidet for Nordic Light helt siden den første fotofestivalen ble arrangert i 2006 og har vært festivalens programsjef. Nå blir de to funksjonene slått sammen. Fotograf Morten Krogvold fortsetter som kunstnerisk leder for Nordic Light.

Solskjær og Kautokeino

Flavik har i mange år fotografert i det lokale samiske samfunnet i Kautokeino i Finnmark. Hun er også aktuell med utstillingen ”20 minutes”, et samarbeidsprosjekt om Ole Gunnar Solskjærs siste fotballkamp for Manchester United, med fotografene Morten Krogvold, Morten M. Løberg og Manchester Uniteds egen fotograf John Peters.

Anne Lise Flavik

Anne Lise Flavik

Foto: Nordic Lights

Flavik er født i Oslo, hvor hun tidligere har drevet café. Hun har også arbeidet med å finansiere driften av et barnehjem i Calcutta og hun har produsert flere bøker som medforfatter og redaktør.

Internasjonalt møtested

En rekke kjente internasjonale fotografer har gjestet Nordic Light de siste årene, blant andre Joel Peter Witkin, Martin Parr, Sarah Moon, Don McCullin og Joyce Tenneson. Festivalen har på få år markert seg som et viktig møtested for både norske og internasjonale fotografer.

Les også: Millionstøtte til Nordic Light