NRK Meny
Normal

To nye år for Grytebust: – Skal kjempe i toppen neste år

Spillerstallen blir stadig sterkere frem mot jubileumsåret 2014.

Sten grytebust og Jan Erik Sørnes

En fornøyd Sten Grytebust signerte fredag den nye kontrakten. Her med sportslig leder Jan Erik Sørnes.

Foto: AaFK

Sten Grytebust (24) skrev i dag – fredag – under en ny kontrakt med Aalesunds Fotballklubb.

Den nye kontrakten har varighet til 31.12.2015, og klubbdirektør Henrik Hoff stråler når NRK ringer og forhører seg om re-signeringen.

– Når faste spillere signerer nye kontrakter så er det veldig tilfredsstillende. Dette gir oss stor tro på neste sesong, og Sten er en veldig viktig brikke. Han er en av landets beste keepere, samt en lokal profil, sier Hoff.

Vanskelige forhandlinger?

De siste månedene har det vært mye snakk om hvorvidt Grytebust ville signere ny kontrakt. Hoff sier han har forståelse for at målvakten ville bruke litt tid på å bestemme seg.

– En skal ha respekt for at spillere ønsker å tenke seg om og gjøre en grundig vurdering av hva som er best for deres egen fremtid. De binder seg tross alt opp for flere år, sier han.

Henrik Hoff

Klubbdirektør Henrik Hoff er ikke i tvil om at resigneringen av Jan Jönsson tidligere i høst har hatt en positiv effekt på spillerne, som nå signerer en etter en.

Foto: Ole Ottar Høgstavoll / NRK

Hoff er klar på at det ofte er en del arbeid med forlengninger, men når man endelig får dem på plass så er det desto deiligere.

Grytebust debuterte i eliteserien på AaFKs A-lag i 2009, og har spilt 90 Tippeligakamper så langt.

Jönsson-effekten?

Re-signeringen av Grytebust er enda en i rekken av flere klubbmedlemmer som har fornyet sine kontrakter. I forrige uke signerte Leke James, og tidligere i høst skrev hovedtrener Jan Jönsson under for to nye år.

– Er Jönsson en utløsende faktor for at spillerne nå velger å bli?

– Ingen av spillerne har sagt dette direkte, men det er ikke tvil om at årets spillertropp har stortrivdes med «Janne» som trener. Jeg er ikke i tvil om at dette i alle fall er med på å påvirke spillernes avgjørelse. De fleste er opptatt av hvilken trenertype de spiller for.

Jubel i jubileumssesongen?

Med signeringene av Jönsson, James, Grytebust og nyankomne Sakari Mattila, begynner stallen virkelig å få litt stabilitet frem mot jubileumssesongen 2014.

Samtidig kan klubben kapre en knallgod 4. plass denne sesongen, noe AaFK kun har klart én gang før.

– Hvor lyse utsikter er det nå foran neste sesong?

– Vi har tro på å kjempe i toppen neste år, og vi har lyst til å gi byen og hele Sunnmøre ei god plassering i jubileumsåret. Det er det ingen tvil om, sier Hoff, som sier at de skal ha inn enda flere spillere, og ønsker å ha disse på plass til oppkjøringen starter 7. januar.

Sten Grytebust

Nå vil det bli flere sjanser til å se målvakt Sten Grytebust juble de kommende sesongene.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix