Hopp til innhold

Neerland: – Vil komme styrket ut av overgangsvinduet

Klubbdirektør Øystein Neerland utelukker ikke at Molde FK kan komme til å signere flere spillere. En av de heteste kandidatene kan være Etzaz Hussain.

Øystein Neerland

DIREKTØR: Øystein Neerland er klubbdirektør i Molde FK. Han håper laget kommer styrket ut av overgangsvinduet.

Foto: Gunnar Sandvik

Bjørn Bergmann Sigurdarson

SPISS: Björn Bergmann Sigurdarson signerte for Molde FK tirsdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det har vært store utskiftninger i Molde-stallen de siste månedene. Fredrik Gulbrandsen ble solgt til østerrikske Red Bull Salzburg, Mohamed «Moi» Elyounoussi har gått til toppklubben FC Basel i nabolandet Sveits og Mushaga Bakenga er ute av klubben. Alle offensive spillere.

Tirsdag signerte Molde den islandske spissen Björn Bergmann Sigurdarson og tidligere har Fredrik Brustad kommet inn portene på Aker Stadion.

– Vi har solgt «Moi» og Fredrik Gulbrandsen og fått inn Brustad og Sigurdarson. Det er en en-til-en situasjon. De er litt ulike spillertyper, men det er to offensive spillere ut og to inn, sier klubbdirektør, Øystein Neerland.

Han utelukker ikke at det blir flere signeringer for romsdalsklubben senere i overgangsvinduet.

– Vi jobber hele tiden med spillerlogistikken i troppen. Målet er å komme styrket ut av overgangsvinduet, forteller Neerland.

– Satser på at han kommer tilbake

I tillegg til de nysignerte spillerne, vil klubbdirektøren nesten regne noen av de skadede spillerne som kommer tilbake som nye spillere.

– Isak Ssewankambo har vært ute og var tenkt som en erstatter for Martin (Linnes jou.anm.). I tillegg er Joshua Gatt på vei tilbake, sier han.

Et annet usikkerhetmoment i Molde-stallen for tiden er Eidur Gudjohnsen og om han velger å legge opp eller ikke. Islendingen fikk oppfylt sin store drøm da han fikk representere hjemlandet i EM.

– Vi er innstilt på at han spiller flere kamper for Molde FK, er Neerlands korte svar på statusen rundt Gudjohsen.

Han har fremdeles kontrakt med Molde?

– Ja, det har han.

Hussain på vei?

Hussain

MIDTBANESPILLER: Etzaz Hussain er klubbløs, men Neerland vil ikke kommentere ryktene om hans retur til klubben.

Foto: Laurent Dubrule / Ap

I det siste har det versert rykter om Etzaz Hussains neste stoppested og Molde er blitt nevnt som en mulighet. Midtbanespilleren var i klubben mellom 2012 og 2015, men gikk til tyrkiske Sivasspor i januar.

Nå er spilleren ledig på markedet, men Neerland vil ikke si noe om han kan være aktuell for en retur til Molde.

– Jeg vil ikke kommentere det. Men vi konstaterer at han er frigitt av Sivasspor, sier han.

Sesongen har blitt langt fra det Molde FK hadde drømt om og laget befinner seg for øyeblikket på 7. plass i Eliteserien.

– Vi er kommet litt bakpå denne sesongen og jobber hardt for å komme tilbake. Et mål vil være å komme topp tre i Eliteserien med tanke på neste års europacup, sier Neerland.