NRK Meny
Normal

Mottok priser i fylkestinget

Både likestillingsprisen og trafikktryggingsprisen ble delt ut under åpninga av fylkestinget i Geiranger i dag.

Harald Thorseth, Iver Nordseth og Jon Aasen

Harald Thorseth (til venstre mottar trafikktryggingsprisen fra leder i trafikktryggingsutvalget Iver Nordseth og fylkesordfører Jon Aasen (til høyre)

Foto: Trond Vestre / NRK

Presten Jens Terje Johnsen mottok likestillingsprisen mens trafikktryggingsprisen ble gitt til pensjonert politimann Harald Thorseth.

Jens Terje Johnsen, eller Jens Prest som han blir kalt, er i dag sykehusprest i Volda, men er mest kjent for sitt virke som sokneprest i Herøy.

- Det er viktig å bli sett

Jens Terje Johnsen og Jon Aasen

- Prisen betyr at det jeg har jobbet med, er blitt sett, sier Jens Terje Johnsen som mottok prisen av fylkesordfører Jon Aasen.

Foto: Trond Vestre / NRK

Han fikk prisen for sitt arbeid for flyktninger og homofile og lesbiske sine rettigheter og likeverd: og Johnsen var svært glad for prisen.

– Jeg føler at jeg blir sett og at det sakene jeg har vært opptatt av, blir lagt merke til, sier Jens Terje Johnsen til NRK.

- Det har vært viktig for meg å se disse menneskene, kanskje særlig de homofile og flyktningene, og være sammen med dem rett og slett, på samme nivå, glede oss over de samme tingene, kjenne at vi er mennesker. Disse skillelinjene som preger fellesskapet, kan oppheves når vi ser hverandre, sier Johnsen.

– Vi trenger modige folk

Lederen for likestillingsutvalget, Eva Vinje Aurdal (Ap) karakterisere prisvinneren som modig.

– Han er en del av Den norske Kirke. Den norske Kirke sin historie er ikke akkurat noen likestillingshistorie. Samfunnet utvikler seg ofte først og så kommer kirka etter, og da er vi avhengig av å ha modige folk, sier Aurdal.

– Har det kostet å stå i kampen?

– Ja, det har kostet, men det er også noe som heter kampmot og det er en slags deilig følelse. Å kunne stå for noe som du føler er viktig, sier Jens Terje Johnsen.

– Prisen henger høyt

Harald Thorseth og Jon Aasen

- Dette er en viktig pris, sier Harald Thorseth, her sammen med fylkesordfører Jon Aasen.

Foto: Trond Vestre / NRK

En annen pris som ble delt ut under åpninga av fylkestinget i dag, var trafikktryggingsprisen. Den ble gitt til pensjonert politimann Harald Thorseth.

Thorseth får prisen for sitt mangeårige arbeid for å bedre trafikksikkerheten i Møre og Romsdal.

– Det er enormt stort å motta prisen. Jeg har sett frem til denne dagen her. Jeg har vært litt spent selvfølgelig, men nå er jeg letta og glad, sier Harald Thorseth.

– Henger prisen høyt?

– Ja, det vil jeg si. Jeg har opplevd mange som har fått denne prisen før, og som jeg har samarbeidet med, og jeg vet at dette er det største du kan oppleve når du jobber med trafikksikkerhet, sier Thorseth.

– Av en eller annen grunn fikk jeg tidlig interesse for trafikk. Men det kom nok et vendepunkt da jeg fikk jobbe med "Ikke tøft å være død" kampanjen, med trafikkskadde og idrettsutøvere. Da fikk det en annen dimensjon. Det ble mer kjøtt på beinet, det ble mer ekte, sier Harald Thorseth.

En pådriver

Leder i trafikktryggingsutvalget, Iver Nordseth (V) mener det er en svært verdig prisvinner som har satt trafikksikkerhet på kartet.

– Ja, definitivt. Han har vært engasjert i utrolig mange holdningskampanjer. I tillegg har han vært en pådriver for samhandling mellom ulike aktører innenfor trafikktrygging. De har gitt gode prosesser og ikke minst gode resultat, sier Iver Nordseth-