Hopp til innhold

Massivt løft i massivtre

I dag ble det markert et kjempeløft for yrkesutdanninga i Møre og Romsdal, når Romsdal vidaregåande skole får landets største bygg i massivtre.

Kontraktsignering Romsdal vgs

Kontraktsignering for massivtrebygg - ei utbygging til 520 millioner kroner

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Kontrakter ble signert for bygging av landets største enkeltbygg i massivtre ved Romsdal vidaregåande skole i Molde til en totalkostnad av 520 millioner kroner. Her får man 12.000 kvadratmeter med framtidsretta skolebygg i et miljøvennlig produkt.

Må hente i utlandet

Men Norge kan ikke pr i dag levere massivtre i et slikt omfang og Woodcon AS må til Østerrike for å hente byggematerialene, sjøl om Norge gror igjen av egen skog.

– Alt dette kunne ha levert i Norge hvis det var politisk vilje, sier Terje Strand i Woodcon. Utlandet har levert i mange år.

Massivtrebygg Romsdal vgs

Mye flott massivtre i bygget som skal stå ferdig til skolestart 2018

Foto: HUS arkitekter AS/ illustrasjon

Vi har både råvarene, kunnskapen om massivtre og om limtre. Det er bare fabrikken som mangler. Når det gjelder CO2 så har tre har alle fordeler i forhold til stål og betong, sier Strand.

Les også Massivtre i lufthavnbygg

Prosjektleder i Hammerø & Storvik, Dagfinn Storvik, sier det er spennende og utfordrende å få være med å bygge det største massivtreprosjektet i Norge pr. dato.

Dette er innovativt i forhold til framtida, sier han, fordi massivtre er miljøvennlig, det kommer fra naturen og krever lite bearbeidelse. Når vi får opp produksjonen for å gjøre dette her, da vil det bli en ny milepæl i bruken av massivtre i bygging i Norge.

RVGS oversiktsperspektiv.jpg

Slik blir framtidas Romsdals vidaregåande skole

Foto: HUS arkitekter AS/ illustrasjon

Torsdag signerte Møre og Romsdal fylkeskommune og totalentreprenør Betonmast Røsand AS kontrakt om prestisjebygget Nye Romsdal videregående skole. I følgje Bygg- og vedlikehaldssjef Per Olaf Brækkan blir dette det største enkeltprosjektet i nyere tid for fylkeskommunen, og ikke minst eit kjempeløft for yrkesfagutdanninga i regionen.

Det nye skolebygget til Romsdal vidaregåande blir klart til bruk til skolestart i 2018 og skal romme nesten 1000 elever og ansatte.