Mary Ann Samuelsen Naas fra Elnesvågen er nominert til «Årets ildsjel»

Det er ikke hver dag en får skilegenden Oddvar Brå med blomster til Frænahallen. Mary Ann Samuelsen Naas er en av fem finalister til «Årets ildsjel».

Oddvar Brå overrasker Mary Ann Samuelsen Naas med nominasjon til Årets Ildsjel

ÅRETS ILDSJEL: Mary Ann Samuelsen Naas ble satt ut da Oddvar Brå kom inn i treningsrommet med blomster og gratulasjoner. Ikke visste hun at hun er en av fem som er nominert til «Årets ildsjel» av Idrettsgallaen. FOTO: ROAR STRØM/NRK

«Årets ildsjel» er ett av de gjeveste trofeene som blir delt ut på Idrettsgallaen på Hamar, 7. januar.

Onsdag fikk håndballjentene i Elnesvågen en solid overraskelse da det banket på døra midt i treningen. Inn kom Oddvar Brå med blomster og gratulasjoner til treneren.

– Ja, nå ble jeg overrasket. Jeg forventet ikke slikt besøk i dag, sier en litt satt ut Mary Ann Samuelsen Naas, som har vært en ildsjel for håndballen i Elnesvågen i 44 år.

Skilegenden Oddvar Brå gjorde Naas nesten målløs. Å møte håndballentusiasten var noe Brå ikke kunne si nei til.

– Det er fantastisk godt å få komme og overraske en av de fantastiske ildsjelene vi har i norsk idrett. Hun er også en av de fem som går til finalen, så det er kjempe artig.

Kvinne overrasket av Oddvar Brå på dørta hjemme, reaksjoner og kommentarer, begrunnelse for at hun er en av de nominerte som årets ildsjel på Idrettsgallaen. FRA RUBRIKKTEKST:          <bruk feltet under piltegnet til å legge inn blokk og musikkopplysninger

Aktiv i håndballen i 44 år

Prisen er en heder til de tusenvis av frivillige som gjøre en stor innsats for idretten i sine lokalmiljøer. Hvert år blir en av dem stemt fram av publikum til «Årets ildsjel».

Mary Ann Samuelsen Naas og Oddvar Brå

Mary Ann Samuelsen Naas mottar blomster og gratulasjoner fra Oddvar Brå.

Foto: Ann Eli Nøsen / NRK

Naas startet sin aktive håndballkarriere når hun var 12 år gammel. Som talentfull målvakt debuterte hun på seniornivå i 1972 og spilte sin siste seriekamp i 2005.

Bortsett fra en sesong i Molde Håndballklubb på 80-tallet spilte hun for Elnesvågen Håndball gjennom hele sin aktive karriere. I tillegg har hun vært fast keeper for Elnesvågen på Veteran NM i 24 år.

Det er enormt mange dager og timer i Frænahallen, samt andre arenaer på treninger, seriekamper, cuper og treningssamlinger.

Ofte har hun hatt treneransvaret for 8–10 lag per sesong.