Mange vil ha fiskekort i Valldøla

Elveeierne i Møre og Romsdal har stor pågang fra folk som vil ha fiskekort. Valldøla i Norddal er en av elvene der du nå hele døgnet kan se fiskere som går hvileløst langs elvebredden på jakt etter storlaksen. En laks på ni kilo er den største som er registrert etter at fisket startet denne uka.

Laksefisker Randulf Fiskerstrand

Laksefisker Randulf Fiskerstrand fra Sula er fornøyd med starten av laksesongen og regner med å få rundt ti lakser før sommeren er over.

Foto: Frode Berg / NRK

Randulf Fiskerstrand fra Sula har fisket i Valldal i mange år. Han har halt i land flere storlakser på over ti kilo. De andre fiskerne sier at Fiskerstrand er en av dem som vet best hvor laksen står.

– Det er vanskelig å komme til ei ny elv og satse på storfangst, men her i Valldøla vet jeg hvor det er best å gå for å få fisk. Veldig ofte har jeg hellet med meg, sier Fiskerstrand og smiler lurt. Han vet at til nå i dag har han ikke fått noe. Det er fremdeles tidlig på ettermiddagen, og han regner med bedre fiskelykke utover kvelden.

Laksefiskerne fra Sula, Randulf Fiskerstrand og Ben Hustadnes, har fisket i Valldøla i mange år. Ben Hustadnes forteller at han har tatt den største laksen i Valldøla etter rotenonbehandlingen.

Randulf Fiskerstrand forteller historien om rekordlaksen i Valldøla.

Laksefiske er utforutsigbart

Karl Hoel i Valldal elveeigarlag bekrefter at sjansen for å få napp er best om morgenen og om kvelden.

– Jeg har brukt mange timer i elva over flere år, men det å fiske er ganske uforutsigbart. Ingen er garantert fangst, sier Hoel. Vi blir stående ved Hol bru og prøver flere kast uten at en eneste laks biter seg fast i sluken.

Bildene viser Hoel som fisker ved Hol bru. Han forteller om laksefiske og forventningene til sesongen 2016,

Karl Hoel i Valldal eveeigarlag lover godt fiske i Valldøla.

Ingen biter på

Store lakser står i kø under brua. Vi kan skimte dem dypt der nede. Men sluken biter de ikke på. Kanskje laksen også blir litt klokere for hvert år som går?

Laksefiske ved Holsbrua i Valldal

Dypt der nede er det mulig å se skyggene av laks som beveger seg i elva, men i dag lar de seg ikke fange.

Foto: Frode Berg / NRK

– Jeg kan garantere godt fiske denne sesongen også. Lenger nedover i elva har de halt opp flere tidligere i dag, og det kommer til å bli mange de nærmeste dagene. Valldøla er en god fiskeelv, men noe av spenningen er å stå og vente mens du forsøker å lure laksen på kroken, sier Hoel.

Valldøla ble åpnet for fiske onsdag 15. juni. Søndag ettermiddag viser laksebørsen til jakt-fiske.no at den største laksen som er fanget til nå er på ni kilo. Det er registrert 22 lakser med en samlet vekt på 105,5 kilo.

Laksefisker Karl Hoel

Styremedlem i Valldal elveeigarlag, Karl Hoel, har brukt mangfoldige timer på å stirre ned i elveosen og vente på rekordlaksen.

Foto: Frode Berg / NRK