Hopp til innhold

Vogntog kjørte inn i veggen på en bensinstasjon: – Skøyteis, sier politiet

Trafikkulykker, skred og glatte veier preger trafikken torsdag morgen. Flere fjelloverganger er stengt og Veitrafikksentralen i Midt-Norge ber bilister ta det rolig.

Vogntog kjørte inn i en vegg på en bensinstasjon på Lundamo.

Vogntoget skulle svinge av E6 da det i stedet havnet inn i veggen på en bensinstasjon på Lundamo torsdag morgen.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Det er glatt og har vært glatt i hele natt. Det står vogntog og biler rundt omkring overalt i grøftene og på veiene. Det sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt torsdag morgen.

I Melhus har et vogntog torsdag morgen kjørt inn i en vegg på en bensinstasjon på Lundamo. Vogntoget skal ifølge politiet også ha truffet en bil som stod på stedet.

Dette har ført til store skader på lastebilen. Bensinstasjonen har også fått skader.

Den skulle vel svinge av E6, men det var skøyteis utom veien, sier Hollingen.

Utfordrende kjøreforhold

Erling Drangsholt ved Veitrafikksentralen Midt bekrefter at kjøreforholdene er utfordrende. Spesielt i Nord-Trøndelag og fra Melhus og oppover i høyden er det svært glatt.

– Det regner, og det snør, og så er det kaldt i bakken om hverandre, og da blir det litt utfordrende, sier han.

Trheim saksong Metrobuss

En buss endte opp på tvers av vegen på Strindheim i Trondheim torsdag morgen.

Foto: Bjarte M. Johannesen / NRK

Han mener de på hovedveinettet har fått gjort tiltak. Alle entreprenører er torsdag morgen ute, men arbeidet er ifølge Drangsholt krevende.

– Når man prøver å strø, og så kommer det en regnskur oppå noe som er iskaldt, så fryser det bare på igjen.

– Så det er greit å ta det litt rolig, oppfordrer Drangsholt.

Lastebil veltet i Indre Østfold

Vegvesenet ber også folk på Østlandet om å kjøre forsiktig i morgenrushet.

– Det har vært tilfrysing på noen mindre veier. Foreløpig ser det lovende ut på hovedveinettet, men på de mindre veiene kan det være veldig glatt, sier trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm i Vegtrafikksentralen øst til NTB.

Lastebil som har kjørt av veien og veltet.

Lastebilen kjørte av veien mellom Hobøl og Elvestad i Indre Østfold og veltet.

Foto: Freddie Larsen

På fylkesvei 120 mellom Hobøl og Elvestad i Indre Østfold har en lastebil torsdag morgen veltet. Føreren av lastebilen skal ha kommet uskadd fra ulykken.

– Det er svært glatt på stedet, opplyser politiet på X.

Kø og blålys etter trafikkulykke

Det var kø i området etter ulykka.

Foto: Freddie Larsen

Mye snø på fjellovergangene

I fjellet i Sør-Norge er det pågående fare for snøfokk. Veien over Hardangervidda er torsdag stengt. Det samme er veien over Hemsedal. Det kan også bli store problemer på de andre fjellovergangene utover dagen. Det opplyser Vegtrafikksentralen vest til NTB.

Det skal tas en ny vurdering av situasjonen på Hardangervidda klokka 14.

Det er kolonnekjøring over Haukelifjell, mens over Filefjell er veien foreløpig åpen.

Fare for snøfokk frem til lørdag

Det blir fortsatt snøbyger og vind i fjellet i Sør-Norge. meteorologisk institutt har ute gult farevarsel om snøfokk på fjellovergangene som varer frem til lørdag morgen.

Foto: Meteorologisk institutt

– Det kan skje ting på kort varsel, så vi ber folk sjekke 175.no og trafikkappen. Det er meldt om snø i fjellet, så vi venter restriksjoner på fjellovergangene helt til i kveld, sier trafikkoperatør Tor Evensen ved Vegtrafikksentralen vest.

Her kan du sjekke status for alle fjellovergangene.

Slik ser det ut på Europavei 134 over Haukelifjell klokka 07:41 torsdag morgen.

Slik ser det ut på Europavei 134 over Haukelifjell klokka 07:41 torsdag morgen.

Foto: Statens vegvesen

E39 var stengt etter steinras

Uvær preget onsdag trafikken både til sjøs, i lufta og langs veiene i store deler av landet. Og nye farevarsel er sendt ut for torsdag. Meteorologene har varslet at Møre og Romsdal og deler av Trøndelag lokalt kan få mellom 10 og 30 centimeter med snø i lavlandet

Meteorologene har også ute et gult farevarsel for jord- sørpe, flom og flomskredfare for deler av Agder, Vestland og Rogaland.

I Sunnfjord var E39 stengt etter at det hadde gått et mindre steinras ved Ålhus på E39 i Jølster natt til torsdag. En lastebil ble truffet, men ingen personer ble skadd.

Ras i Jølster

Steinraset skjedde på E39 ved Ålhus i Jølster.

Foto: Privat

Det var omkjøring på sørsiden av Jølstravatnet for mindre kjøretøy, sier trafikkoperatør Tom Erik Englaugstad ved Vegtrafikksentralen vest. Etter at geologer har undersøkt stedet med drone, og vurdert at det er trygt for bilister, er det bestemt at veien åpner igjen fra klokken 11.

Kø på sørsida i Jølster etter E39 vart stengd på grunn av ras.

Det ble torsdag morgen kø på omkjøringsveien på sørsida av Jølstravatnet.

Foto: Asgeir Heimdal Reksnes / NRK

I Ulvik traff en kjempestein en bolig onsdag kveld. Etter et stort snøfall kan det ifølge politiet være fare for nye skred i området.

Rasfare isolerte Finnmark fra det norske veinettet

Det verste uværet i Finnmark er over for denne gang, men Finnmark var torsdag morgen fortsatt isolert fra resten av det norske veinettet. E6 i Langfjorden var stengt på grunn av fare for snøskred. Veien åpnet klokka 12.

Fergeselskaper innstiller avganger

Fergeselskapet Color Line har innstilt flere avganger mellom Norge og Danmark. Fergene som skulle gått til Hirtshals fra både Larvik og Kristiansand klokken 8 er kansellert på grunn av værforholdene. Det skriver selskapet på sine nettsider.

Fjordline utsetter også avganger på grunn av uværet.

Stavangerfjord vil ligge over i Bergen frem til fredag 24. november, men vil gi plass til Bergensfjord i dag. Avgangen fra Bergen til Stavanger i dag som skulle gått klokken 13.30 er utsatt til klokken 18, og avgangen fra Stavanger til Bergen som skulle gått klokken 07.00 i dag er utsatt til 11.00.

Vogntog av veien

Kraftig snøvær førte til trafikale utfordringer også i Møre og Romsdal natt til torsdag. På Flatmark i Rauma kjørte et vogntog av europaveien. Der ble det satt i gang berging i 04-tiden og veien skal nå være åpen igjen.

Eit vogntog køyrde av europavegen ved Flatmark i Rauma natt til torsdag

Et vogntog kjørte av veien på Flatmark i Rauma på E136 natt til torsdag. Det ble berget i 04-tiden.

Foto: Arnt M. Olsen

Strømbrudd

Lyn og dårlig vær førte til at 2580 strømkunder på det meste var uten strøm i Ålesund natt til torsdag. Strømbruddene oppsto ved midnatt etter at lynnedslag i området satte flere trafostasjoner ut av spill.

Klokken 05.30 torsdag morgen opplyser selskapet at antall strømløse abonnenter er redusert til 135. Det arbeides fortsatt med å rette opp feilene.

Også i Hareid var nesten 800 kunder uten strøm natt til torsdag på grunn av været. Torsdag morgen klokka 06.35 har de fleste fått igjen strømmen.

Farevarsel også for vind

Det kan også bli mye vind i Agder. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om kraftige vindkast, rundt 30 m/s i de vestlige delene. Her kan det også bli høy vannstand.

Hurtigruten meldte onsdag at «MS Polarlys» kansellerer alle anløp mellom Trondheim og Bergen fram til 25. november.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL