NRK Meny
Normal

Målløst mellom Aalesund og Stabæk

Det ble en målløs forestilling da Stabæk og Aalesund serieåpnet på Nadderud.

sten grytebust
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

(NTB): Stabæk ble klappet av banen etter 0-0 mot Aalesund i comebacket på Nadderud søndag. Uten en meget god Sten Grytebust i AaFK-målet ville alle poengene blitt igjen i Bærum.

Stabæk hadde to spillere igjen fra startoppstillingen i fjorårets siste kamp. De blaa spilte også uten bæringer fra start, trolig for første gang i klubbens 100-årige historie.

Ingen kasteball

- Vi fikk vist at vi ikke blir noen kasteball i eliteserien. Det var kanskje det viktigste å ta med seg fra denne kampen. Spillemessig var vi trygge bakover. Det kunne ha blitt tre poeng, sjansene før pause var store. Men de hadde en god keeper. sa Stabæks Petter Belsvik etter sin debut som hovedtrener i eliteserien

- Et lag i toppen vinner denne kampen. Lag fra midten og nedover må nøye seg med ett poeng, tilføyde han.

Stoppet mye

Hjemmelaget var klart best i en målløs første omgang. Bare en meget god Aalesund-keeper Grytebust sto i veien for det som burde ha vært en Stabæk-ledelse før pause.

Han reddet et Boli-skudd og en Ricardo Clark-heading på en ypperlig måte. Grytebust er ennå ikke fylt 22 år og er en meget sannsynlig landslagskeeper for Norge om ikke altfor lang tid.

Stabæk-Aalesund

Demar Phillips og Aalesund fikk lite til i den første omgangen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

En skuffelse

Ellers var de regjerende cupmestrene fra Ålesund en skuffelse. Både før og etter pause. Også fordi laget har prestert godt i treningskampene. Det gjorde ikke de oransje på Nadderud.

- Vi satser alltid på tre poeng, men nå kan vi i etterkant si at ett poeng var greit. Det er ingen søppelgjeng som spiller på Stabæk. Det så vi her i dag, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter 0-0-kampen foran et nesten fullsatt Nadderud.

- Flere lag vil tape poeng på Nadderud, som for øvrig hadde bra trøkk og bra stemning, sa Rekdal.

- Dere var svake før pause?

- Vi var elendige. Det sa jeg klart og tydelig fra om i pausen. I 2. omgang var vi bedre og nærmest, oppsummerte Rekdal.

Stabæk-Aalesund

Michael Barrantes var nær scoring, men tverrliggeren sto i vegen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Barrantes-kanon i tverrliggeren

Det korte høydepunktet, sett med AaFK-øyne, var Michael Barrantes skuddforsøk i det 61. minutt. Han traff klokkereint fra 30 meter, men tverrliggeren stoppet det som kunne ha vært en drømmescoring.

Stabæk burde ha tatt tre poeng, men ett poeng og antydning til trampeklapp var uansett en god start. 2011 var et annus horribilis, 2012 har begynt langt bedre.

Økonomien er under brukbar kontroll. Laget som både er ungt og nærmest signert på rekordtid, er slett ikke ueffent. Forsvaret, som har slitt i mange treningskamper, virket sikrere søndag.

Ricardo Clark er et solid midtbaneanker, og Boli Franck er en spiss å følge i årets sesong. Svakheten er mangelen på ekte kantspillere i troppen. Men flere poeng venter sannsynligvis i kampene som kommer. (©NTB)