NRK Meny
Normal

- Sjansene bør være veldig gode

Aalesund-trener Kjetil Rekdal mener laget bør ha veldig gode muligheter til å slå Stabæk i serieåpninga.

Kjetil Rekdal
Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Klokka 18 sparkes kampen mellom Stabæk og Aalesund i gang på Nadderud stadion. Etter mange uker med trening og treningskamper starter kampen om seriepoengene.

- Vi må tenke på oss selv

Det er få som forventer noe av Stabæk etter problemene med økonomi og salg av en rekke spillere. Det kan bety at Aalesund møter et lag med spillere som har lave skuldre.

Men dette er ikke noe Aalesund-treneren er opptatt av.

- Det er mulig at de ser det på den måten, men vi kan ikke tenke sånn. Vi må tenke på oss selv, sier Kjetil Rekdal.

- Spiller vi dårlig så får vi sannsynligvis ingenting. Spiller vi slik som vi skal gjøre så er sjansen veldig stor for at vi vinner kampen, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Har slitt i serieåpninga

Men Aalesund har statistikkene i mot seg. På sju serieåpninger har laget bare vunnet en gang. Det var i 2010 da Lillestrøm ble sendt hjem med 0-3 i sesongstarten..

4 ganger har serieåpninga endt med tap for Aalesund, to har endt med uavgjort.

Heller ikke bortestatistikken tilsier seier til Aalesund. Aalesund har ikke vunnet på sine 10 siste bortekamper i eliteserien. Den siste borteseieren kom 13. juni 2011 da Aalesund vant 2-1 mot Stabæk.

Stabæk har hatt taket på Aalesund når kampene har vært spilt i Bærum. På seks bortekamper mot Stabæk har Aalesund vunnet bare en gang. De øvrige fem kampene har endt med tap.

Den eneste seiere Aalesund har hatt i Bærum kom i fjord. Da vant Aalesund 2-1 etter mål av Jonathan Parr og Christian Myklebust.

Bortemål nummer 100?

Et annet spørsmål er hvem som scorer Aalesund sitt bortemål nummer 100 i elteserien.

Før kampen mot Stabæk har Aalesund scoret 99 mål på fremmed gress. Til gjengjeld har laget sluppet inn 176 mål borte.