NRK Meny
Normal

Livredd for å møte - nå er han her

Han ville heller forsvinne fra jorden enn å møte i rettssalen. Mannen skal ha blitt slått med jernstang, innesperret i en bil og fått en pistol i nakken.

Den fornærmede forklarte seg i dag i retten

Den fornærmede forklarte seg i retten i dag. Han synes det var vanskelig, og ba om at flere av de tiltalte forlot salen mens han forklarte seg.

Foto: Aina Rødal / NRK

Fornærmede skal ha blitt holdt innesperret i en bil i nesten to timer, og fått en pistol i nakken ifølge tiltalen.

Mannen som er i 20-årene fra Vestnes skal ha blitt bedt om å holde kjeft og truet med at han ville bli banket opp. Han ble også slått flere ganger med en jernstang.

Han er en av de som er fornærma i den spesielle saken som nå pågår i Sunnmøre tingrett.

Ingen av de tiltalte har innrømmet å ha gjort noe av dette slik det står i tiltalen.

Bakmannen ifølge tiltalen: - Slo kun med flathånda

En av de tiltalte: - Rotet meg inn i alvorlig rettssak

Mye redsel

I tiltalen står det at oppførselen var egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

Til sammen er sju personer tiltalt for to ulike hendelser. Den ene saken gjelder en mann som ble skambanket med hammer og deretter ble leiligheten tent på. Dette skjedde i Gjerdegata 5 i Ålesund i september 2008.

Den andre saken gjelder at en Audi ble stjålet, og ifølge tiltalen ble en mann på 24 år sperret inne i en bil og fikk en pistol i nakken.

Les alt om saken til nå her

Stjal biler

Rettssaken varer i tilsammen nesten tre uker. Fornærmede skulle egentlig forklare seg på rettens andre dag, men dukket ikke opp før i dag. Politiet kunne varetektsfengsle han, og på den måten tvinge han i rettssalen. Til slutt endte det med at han frivillig dukket opp.

Fornærmede ble innblandet i saken fordi han stjal en dyr bil. Han forteller at han var i et miljø der de til tider stjal biler, og enten dumpet de eller rippet de for deler.

Han ble ifølge tiltalen ha blitt lokket til å komme på Vaksvikfjellet i Vestnes for å hjelpe en kompis som skulle ha fått motorstopp.

- Slått med jernstang

Da dro han opp på fjellet for å hjelpe fikk han først flere slag, for der var det flere personer.

- Jeg ble slått med en jernstang en rekke ganger, men greier ikke å si nøyaktig hvor mange.

Aktor Jogeir Nogva spurte om hvordan han opplevde å bli fraktet fra Vestnes til Ålesund, og da blant annet ha en pistol i nakken, ifølge tiltalen.

- Jeg var så klart redd og det var ikke noe kjekt.

Overført til tiltalte

24-åringen fra Vestnes forteller at han ble siktet på med pistol.

- Jeg tenkte da at det var bedre å få juling, enn å få ei kule i meg.

Fornærmede sier det var vanskelig å forklare seg i retten, og at han er redd for flere av de tiltalte i saken. To av de tiltalte måtte gå ut av retten, og inn på et rom med videooverføring.