Hopp til innhold

– De er litt Dr. Jekyll og Mr. Hyde

Hverken tidligere Sevilla-spiller, Frode Olsen, eller ekspert på spansk fotball, Petter Veland, har troen på at Molde kan slå Sevilla. Men også den regjerende Europaliga-mesteren har svakheter.

Fode Olsen for Sevilla mot Mallorca

KEEPER: Frode Olsen er den eneste nordmannen som har spilt for Sevilla.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland følger spansk fotball tett.

Foto: Erlend Kjernli

Molde FK imponerte stort gjennom gruppespillet i Europaligaen i høst. I gruppe med Ajax, Fenerbahçe og Celtic, var det romsdalingene som viste best takter, og gikk videre som gruppevinner.

Nå venter imidlertid den største utfordringen så langt for Molde. Spanske Sevilla har vunnet turneringen to år på rad og er på ingen måte en lettvekter i europeisk sammenheng.

– Sevilla er et veldig godt lag, bedre enn de Molde møtte i gruppespillet. Dessverre spilles den første kampen i Sevilla og går alt som normalt er alt klappet og klart etter den kampen, tror ekspert på spansk fotball, Petter Veland.

Molde møter Sevilla borte i 16.-delsfinalen av Europaligaen 18. februar.

Norges eneste Sevilla-proff

Frode Olsen for Sevilla i 2000

SEVILLA_PROFF: Frode Olsen i aksjon for Sevilla i 2000.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Frode Olsen spilte for Sevilla i sesongene mellom 2000 og 2002, og er den eneste nordmannen som har vært innom klubben. Han forteller at Sevilla lå med brukket rygg økonomisk da han ankom, og at laget rykket ned i hans første sesong.

I hans andre sesong rykket de opp igjen og endte på 7. plass. Siden har det kun gått oppover for klubben.

– Laget fikk på plass Juande Ramos som ny trener i 2005 og sportsdirektøren Monchi gjorde en glimrende jobb med å hente billig og selge dyrt. Blant annet Daniel Alves til Barcelona, forteller Olsen.

Den tidligere landslagskeeperen skryter også av fansen som fyller tribunene Ramón Sánchez Pizjuán – lagets stadion.

– Interessen for fotball er enorm og det er et varmblodig folk. Du får beskjed når det går dårlig. Det er et mer engelsklignende publikum enn andre steder i Spania, som synger hele kampen, sier keeperen som flere ganger har fått kjenne på trøkket fra hjemmesupporterne.

Sørgelig borteform

Hverken Veland eller Olsen levner Molde store sjanser over to kamper mot laget som er blant Spanias aller beste.

– Dessverre er Molde utenfor sesong og det kan gjøre at klasseforskjellen blir forsterket. Skal de ha et bitte lite håp, må Solskjær trykke på alle de riktige mentale knappene, forteller Veland.

Han mener at romsdalsklubben har all grunn til å være fornøyd med å ha kommet så langt, og trekker frem Sevillas borteform som en ørliten svakhet.

– I Spania har de vært litt Dr. Jekyll og Mr. Hyde. De har vært sterke hjemme, men svake borte, sier han. Sevilla har nemlig ikke vunnet en bortekamp i hjemlig serie denne sesongen.

Dermed kan mye skje om de får med seg et godt resultat fra Sevilla, ifølge Olsen.

– Jeg mener at nøkkelen til avansement ligger i Sevilla. Spiller Molde med god struktur, kan de gjøre det bra. Det gjelder å ha troen, og Ole Gunnar kan dette bedre enn meg, mener den tidligere Spania-proffen.