Kristiansund snudde til seier mot Lillestrøm

Kristiansund BK viste igjen styrke på hjemmebane, og sikret sesongens første seier etter sterk snupoerasjon mot Lillestrøm.

Eliteserien fotball 2018:

Kristiansund kunne juble for tre poeng etter

Kristiansundspillerne strålte etter hvert om kapp med påskesola under kveldens kamp mot Lillestrøm. Christian Michelsens menn brettet for alvor opp ermene etter pausen og sikret seier 2-1 etter at gjestene var foran ved sidebytte.

– Årets første. Deilig. Fantastisk. Det var ekstra godt å vinne på hjemmebane. Vi føler at vi gjør en god kamp og er best, også før pause selv om vi lå under, og at vi får som fortjent i dag. Det er vel første gang vi ligger under og snur til seier i eliteseriesammenheng, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport etter kampen, og roste sine spillere for et godt kollektiv.

Kampen åpnet med høyt tempo og mange dueller, og allerede etter åtte minutters spill ropte Lillestrøm på straffespark, og hadde trolig en god sak da Thomas Lehne Olsen gikk i bakken etter nærkontakt med en fot fra Andreas Hopmark. Dommer Trygve Kjensli valgte å vinke spillet videre uten reaksjon mot Kristiansund-spilleren.

Knudtzon åpnet målkontoen

Etter 20 minutter fikk Lillestrøm likevel juble for scoring etter et flott angrep på høyresiden. Der endte til slutt et strålende innlegg fra Simen Rafn på hodet til en høytsvevende Erling Knudtzon. Han stanget ballen knallhardt i det lengste hjørnet bak hjemmelagets keeper Sean McDermott og åpnet dermed sin målkonto for sesongen.

– Jeg var forøyd med den. Det var bra jeg hadde sola i øynene, ellers hadde den vel ikke gått inn, sa en smilende målscorer til Eurosport i apusen, og benyttet anledningen til å rose lagkamerat Simen Rafn for det strålende innlegget som sørget for pausledelse.

Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Lillestrøm

Erling Knudtzon stanget Lillestrøm i ledelsen, men til liten nytte i Kristiansund.

Snuoperasjon

I vinter hentet Kristiansund Stian Asmundsen fra Jönköpings Södra i Allsvenskan. Seks minutter ut i 2. omgang mot Lillestrøm takket den tidligere Mjøndalen-spilleren trener Christian Michelsen for tilliten.

Hjemmelaget fikk et frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, og Aasmundsen klinket likegodt ballen rett i mål nede i det høyre hjørnet for Lillestrøms keeper Matvei Igonen.

Dermed fikk de mørkeblå nordmøringene for alvor blod på tann, og etter halvspilt andre omgang fosset Liridon Kalludra oppover venstrekanten. Med litt hjelp av et Lillestrøm-bein fant han Torgil Gjertsen inne i 16-meteren, og den 26 år gamle trønderen brukte to touch før ballen knallhardt fant veien opp i nettaket.

Gjertsen kunne ha doblet sitt innskudd på målkontoen noen minutter senere, men satte ballen like utenfor, uten at det tok fra ham kveldens heltestatus i Kristiansund. For når Erling Knudtzon og Lillestrøm ikke klarte å ta vare på sine sjanser mot slutten ble alle poengene igjen hos de blå fra Nordmøre.

Lillestrøm blir dermed stående uten seier og med ett enslig poeng på kontoen etter tre serierunder.