Slår tilbake mot påstander om usolidarisk streik

– Vi står på kravene på vegne av alle idrettsutøvere, sier moldespiller Kristoffer Paulsen Vatshaug.

Video Vil stå på kravene

Vil stå på kravene

Uenighet om retten til å velge utstyr og om ferieavvikling, gjorde at tilsammen 20 spillere i Molde Fotballklubb og Aalesund Fotballklubb la ned arbeidet fredag.

Vil velge selv

De streikende spillerne gjorde det klart at det ikke er aktuelt å vike fra kravet om å velge utstyr selv.

– Det er viktig for alle idrettsutøvere i Norge, ikke bare fotballspillere, å få velge mellom ulike produkter. Slik sikrer vi oss at utstyret blir bedre, og på denne måten kan vi som idrettsutøvere få en bedre hverdag, sier forsvarer Kristoffer Paulsen Vatshaug, som er en av 15 moldespillere er tatt ut i streik.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kristoffer Paulsen Vatshaug

- Dette handler ikke bare om oss som spiller i Tippeligaen, men om utøvere innen mange greiner, sier moldespiller Kristoffer Paulsen Vatshaug.

Foto: NRK

– Rettighetene tilhører klubbene

Klubbene ønsker ikke å imøte kravene siden utstyrsavtalene er vesentlig for klubbenes inntekter.

– Det er et rettighetsspørsmål, og klubbene er veldig klare på at dette er rettigheter som tilhører nettopp klubbene, sier Tarje Nordstrand Jacobsen, administrende direktør i Molde Fotballklubb.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tarje Nordstrand Jacobsen

Tarje Nordstrand Jacobsen, administrende direktør i Molde Fotballklubb, ber de streikende spillerne ta hensyn til andre idrettsutøvere som er økonomisk avhengig av utstyrsavtalene.

Foto: NRK

Ber om solidaritet

Jacobsen ber de streikende spillerene ta hensyn til at spørsmålet om rettigheter angår langt flere enn utøvere enn fotballspillerne i Tippeligaen.

– Det er ikke alle idrettslag som har like store økonomiske ressurser. Mange er i stor grad avhengige av disse utstyrsavtalene, sier han og nevner ishockeyklubber, håndballklubber og toppserien for damer som eksempler.

Streiker for alle

Paulsen Vatshaug er ikke enig med Nordstrand Jacobsen om at streiken er usolidarisk.

– Solidaritet i det hele er viktig for oss. Dette handler ikke bare om oss som spiller i Tippeligaen, men om utøvere innen mange greiner. Grunnen til at det var tippeligaspillerne som ble tatt ut i streik er at det rammer hardt og vi er i sesong, sier Paulsen Vatshaug som håper suporterne har forståelse for streiken.