Kr.F for lite for regjeringsmakt

Kristelig Folkeparti må vokse betraktelig for å bli med i en ny regjering med Høyre, mener fylkesleder Jan Kåre Aurdal

Jan Kåre Aurdal
Foto: Aina Rødal / NRK

Fra å være det største partiet i Møre og Romsdal ved Stortingsvalget i 2001, har det gått bratt nedover for Kr.F. Fylkesleder Jan Kåre Aurdal mener partiet nå er for lite til å kunne gå i regjering med Høyre.

Kristelig Folkeparti har nå en oppslutning på mellom 6,5 og 7 prosent - mens det på høyden lå jevnt på nesten dobbelt så stor oppslutning. Aurdal merker at partiet ikke er så interessant nå, og det sliter å være i opposisjon og ikke få komme frem med hjertesakene sine.

Toppår i 2001

Ved valget i 2001 fikk Kr.F i Møre og Romsdal 19,3 prosent av stemmene, og var det største partiet i fylket. Partiet dannet regjering med Kjell Magne Bondevik som statsminister . Men etter at partiet mistet regjeringsmakt, har oppslutningen om partiet dalt jevnt og trutt. I fjor mistet det også 193 medlemmer i Møre og Romsdal

Tøfft i skyggenes dal

Aurdal inrømmer at det har vært tøft de siste fire årene, og derfor er partiet nå i full gang med å arbeide for å bli mere synlige på den politiske arenaen. - Målet er å vokse - da er det lettere å tanke samarbeid med Høyre og Venstre enn det er nå, sier Jan Kåre Aurdal.

KrF