NRK Meny
Normal

Kone banket mannen med nettbrett

I dag starter rettssaken mot ei kvinne som ved gjentatte anledninger har tatt i bruk gjenstander som nettbrett, støvkost og vekkerklokke for å utøve vold mot ektemannen.

Nordmøre tingrett

Rettssaken går i Nordmøre tingrett mandag, tirsdag og onsdag.

Foto: Hansen, Bjørn / NTB scanpix

I tiltalen går det også frem at kvinna ved flere anledninger har gjort hærverk i hjemmet i form av å ødelegge et vindu, to pc-skjermer, ei peisdør, to tv-er, minikikkerter, fjernkontroller og en fotskammel.

Kvinna er tiltalt i Nordmøre tingrett etter straffeloven, paragraf 219, første ledd for grove tilfeller av gjentatt mishandling, trusler, vold, samt annen krenking av sin ektefelle.

Mishandlingen skal ha skjedd over en periode på tre-fire år, frem til mars 2013.

Slo med støvkost

De konkrete voldstilfellene omhandler blant annet en episode der kona skal ha slått mannen med et nettbrett og et tastatur, slik at han begynte å blø i hodet.

Kvinna skal også ha slått mannen med en peiskrok, et støvbrett, samt en støvkost. Ved minst et tilfelle skal hun også ha kastet en vekkerklokke på ham.

Et av de grovere voldstilfellene skjedde likevel rundt juletider, da hun ifølge tiltalen rispet og/eller stakk ektemannen gjentatte ganger med kniv, slik at han fikk et kutt på magen.

I tillegg til dette skal hun ha truet ham med kniv ved flere tilfeller.

Det er satt av tre dager til rettssaken, som starter i Nordmøre tingrett mandag.