NRK Meny
Normal

Ikke studentbolig til alle

Høgskolene i fylket har en markant økning i antall søkere. Mange studenter må ut på det private markedet for å finne seg et sted å bo.

Erik Aarseth

Utleier Erik Aarseth i Volda merker stor pågang av studenter på boligjakt.

Foto: Maria Therese Mostrøm / NRK

Husvert i Volda Erik Aarseth sier pågangen er større nå enn tidligere.

- Jeg får mange flere henvendelser enn tidligere år, og jeg har holdt på en stund med å leie ut til studenter, sier Aarseth.

Det er ikke bare i Volda studentene må jobbe hardt for å finne seg leilighet eller hybel. Student ved Høgskulen i Ålesund Martin Thomassen sier det var mye jobb å finne seg bolig.

- Det var mye jobb, men vi fant en bolig gjennom Fadderweb via Høgskolen i Ålesund. Vi var heldigvis de første som ringte så vi fikk leiligheten, sier Thomassen.

- Må bruke det private markedet

Stig Arne Skjerven

Stig Arne Skjerven

Foto: Høgskolen i Ålesund

Studentsamskipnaden for Sunnmøre har foreløpig ikke oversikt over hvor mange av studentene de vil få plass til. Studiesjef ved Høgskulen i Ålesund Stig Arne Skjerven, sier de i år er avhengige av at studentene benytter seg av det private markedet i tillegg til studentsamskipnaden.

- Også i år vil det være en utfordring å huse alle gjennom samskipnaden. Høsten 2010 vil vi disponere flere boliger enn vi gjør nå. Men i år må studenter også bruke det sentrale markedet, sier Skjerven.

Til høsten forventes det omlag 2000 studenter ved Høgskulen i Ålesund. Ved Høgskulen i Volda er det en økning i søkere på omlag 10 prosent. Dermed vil det ved studiestart være omtrent 1800 studenter bosatt i Volda.

Er du berørt av boligmangelen? Fortell om det her!