NRK Meny
Normal

Ikke gasskraftverk i Aure

StatoilHydro bekrefter at de dropper planen om et stasjonært gasskraftverk med CO2-fangst på Tjeldbergodden i Aure.

Tjeldbergodden

Tjeldbergodden med metanolfabrikken

Foto: Statoil

StatoilHydros prosjektleder Kai Bjarne Lima sier til NTB at prosjektet ikke er lønnsomt, og at en økonomisk avklaring fra myndighetene har uteblitt.

Bellona

Bellona-leder Frederic Hauge er skuffet: - I prinsippet betyr dette at de sterkt forurensende mobile gasskraftverkene blir stående på ubestemt tid. Jeg er dypt skuffet over både regjeringen, Shell og StatoilHydro, sier Hauge til Aftenposten.no.

Joralf Flataukan

Joralf Flataukan

Foto: Picasa 2.7

Skuffelse i fylket

Svært skuffet er også regional- og næringsdirektør Joralf Flataukan i Møre og Romsdal fylke. - Med det kraftunderskuddet fylket har, ville gasskraftverket betydd mye for kraftbalansen. Dessuten var det også meningen at det skulle bli et viktig bidrag til trinn 2 i utbygginga av metanolfabrikken på Tjeldbergodden. Jeg tolker det slik at trinn 2 nå er lagt på is, sier Flataukan til NRK Møre og Romsdal.

FrP: - Vanvidd

- Regjeringa har sviktet sitt ansvar, sier Ketil Solvik-Olsen, energi- og klimapolitisk talsmann i FrP. - Regjeringas politikk henger ikke på greip når de nå bruker 1,5 milliarder kroner på to mobile gasskraftverk i regionen, men nekter å stille opp med rammebetingelser og økonomiske virkemidler for å realisere fullskala gasskraftverk. Dette er vanvidd både energi- og miljømessig, sier Solvik.

Det mobile gasskraftverket på Tjeldbergodden

Det mobile gasskraftverket på Tjeldbergodden under montering høsten 2007

Foto: Kjell Herskedal, Kjell Herskedal / SCANPIX