NRK Meny
Normal

Idrettshall i Spjelkavik: Ønsker hall med tre saler på sikt

Fylkesutvalget i Møre og Romsdal tar grep for å få på plass en ny idrettshall i Spjelkavik i Ålesund.

Fylkesutvalget i Møre og Romsdal

Fylkesutvalget i Møre og Romsdal vil ha på plass en ny stor idrettshall i Spjelkavika.

Foto: Trond Vestre / NRK

Fylkeskommunen har lagt opp til et samarbeid med Spjelkavk idrettslag som har hatt ideen til idrettshallen, men idrettslaget har ikke klart å få på plass egenkapital eller sponsorer. Dermed må Møre og Romsdal fylkeskommune ta et større ansvar for prosjektet.

Dersom det skal bygges en hall med tre saler vil det koste 134 millioner kroner. Med bare to saler blir kostnaden på 76,5 millioner kroner. Nå er det sådd tvil om hva som blir løsningen.

To-trinns løsning

Men tirsdag samlet fylkesutvalget seg om en løsning om bygging av idrettshall i to trinn, først en 2-salsløsning, men på sikt skal det bygges en idrettshall med tre saler.

– Det er viktig at vi nå finner en løsning på dette slik at vi får en idrettshall i Spjelkavik. Vi må lande denne saken i fylkestinget i desember, sa Charles Tøsse (H) som sammen med Tove Lise Torve (Ap) fremmet det forslaget som ble vedtatt.

– Det er fullt mulig å få til en idrettshall med tre saler, sa bygge- og vedlikeholdssjef Per Olaf Skuseth Brækkan som viste til tomtealternativer for bygging av ny hall.

– En god løsning

Etter at Spjelkavik Idrettslag måtte kaste inn håndkleet i forhold til økonomien foreslo fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik å kjøre videre med prosjektet i fylkeskommunal regi. Men Ålesund kommune har gitt signaler om at de vil være med i et videre samarbeid, og det ble hilst velkommen av politikerne.

– Dette er en god løsning. Det er dette vi får til nå og så få vi se hva vi fårtil på sikt. Det er viktig å komme i gang med bygging, sa ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) til NRK etter at saken var behandlet.

Aurdal sitter selv i fylkesutvalget, men ble kjent inhabil fordi hun er ordfører i Ålesund.