Her står hundre barn på venteliste

Aalesunds Turnforening må si nei til mange barn og unge som vil begynne å turne fordi den gamle turnhallen på Klipra er utgått på dato.

Ålesund turnhall på Klipra

Aalesunds Turnforening bruker turnhallen på Klipra som er både liten og har lav takhøyde

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Turnhallen på Klipra ble bygd i 1962 og foreningen har i dag 400 medlemmer, men 100 står på venteliste. Hallen er gammel og for liten og mange skader seg.

Manglende sikkerhet

Sindre Molnes er leder i Aalesunds Turnforening og han sier turnere skader seg eller risikerer å skade seg fordi de tar oppi taket og når appartene presses sammen på ei lita flate, risikerer turnerne å krasje med hverandre.

– Turnhallen har også for lav høyde for rytmisk sportsgymnastikk, forklarer Molnes. Hallen er rett og slett umoderne slår han fast.

Sindre Molnes

Sindre Molnes i Aalesunds Turnforening sier de må avvise mange unge som vil begynne å turne

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

Drømmer om ny hall snart

Ålesund kommune er nå inne i sluttfasen i arbeidet med ny kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet og stabsleder for kultur i Ålesund, Idar Rotnes, sier det arbeides intenst.

– Vi har fått mange innspill og planen er å ha et forslag klart innen slutten av april, sier Rotnes.

En ny hall vil ha en prislapp på mellom 27 og 40 millioner kroner avhengig av modell. Sindre Molnes sier foreningen ønsker å være en senrtumsklubb som kan tilby alle barn som vil begynne et tilbud.

Aalesunds turnforening vil ha ny turnhall

Aalesunds Turnforening opplever at turnere skader seg fordi de krasjer borti hverandre i den trange hallen på Klipra

Foto: Maria Kristina Vevang / NRK

– Slik er det ikke i dag og det er dumt når vi må si nei til mange som vil starte, sier han. Drømmen er en ny hall i sentrum eller i ytre del av byen.

Turnforeningen vil nå kontakte bypolitikere for å fremme saken slik at drømmen kan bli en virkelighet. Tenk den dagen vi kan få en hall med nedfelte porolongroper og permanent oppmontert utstyr, sier turnlederen.