NRK Meny
Normal

Håper alle får tilbake vannet i løpet av formiddagen

Folk i Skodje har vært uten vann siden fredag, men nå er de vannløse i ferd med å få tilbake vannet.

Springvann
Foto: Scanpix

Vannet forsvant etter at entreprenøren som bygger ut vannforsyninga i Skodje, grov over hovedledninga ved Storsætra fredag ettermiddag.

Resultatet var at bassengene gikk tomme, og alle abonnentene som er knyttet til Skodje vannverk, mistet vannet.

Krisemøte

Men arbeidet med å løse problemet har ikke vært uproblematisk. Lørdag kveld var fortsatt mange i Skodje uten vann og kriseledelsen i kommunen måtte samles på rådhuset med følgende beskjed:

– Flere følgefeil er oppstått, og store snømengder vanskeliggjør arbeidet. Kriseledelsen er nå samlet på rådhuset, og er i tett dialog med mannskapet som arbeider ute for å utbedre feilen. Tiltak er satt i verk for å sikre provisorisk vannforsyning til omsorgssenteret, kommunale boliger og gardsbruk.

Men søndag morgen kom gladmeldinga til innbyggerne i Skodje, nemlig at vannet er ferd med å komme tilbake.

– Vannforsyninga fra Storsætra er tilbake til full kapasitet. Bassenget på Valle er i ferd med å fylle seg opp. Mange abonnenter har fått tilbake vannet, men fremdeles er det en del som er vannløse. Dette gjelder blant annet Skodje omsorgssenter.

– Bruk ikke mer vann enn nødvendig

Teknisk sjef Frode Helland håper at alle har fått tilbake vannet i løpet av formiddagen.

- Jeg håper at det vil skje i løpet av noen få timer, men vi ber folk som har fått tilbake vannet om ikke å bruke mer vann enn nødvendig, sa Frode Helland til NRK ved 09.30-tiden søndag.