NRK Meny
Normal

Halvparten av de evakuerte får flytte hjem

Halvparten av av de evakuerte i Ålesund får flytte hjem.

Pressekonferanse
Foto: NRK / NRK

Det betyr at 296 personer fremdeles er evakuerte. Dette kom frem på politiets pressekonferanse klokka 13 i dag.

Opphever evakuering

Politiet opphever evakueringen i noen områder. Evakueringen er opphevet utenfor disse gateadressene :

Vest for Fagervikgata. Sør For Borgundvegen.Fra og med Borgundvegen 87 og videre østover. Sørsiden av Fjellgata fra og med nr 89.Nordsiden av Fjellgata fra og med nr 75. Fra og med Fjelltunvegen 37 og videre østover. Kneiken og nordover.

Boliger innenfor dette området vil fortsatt være evakuert. Dette omfatter ca 50 bygninger. Politiet understreker at eksplosjonsfaren rundt Fjelltunvegen fortsatt er til stede, men at det skal være trygt å flytte tilbake til de husene som politiet nå opphever evakueringen for.

Dette betyr at området nord for Borgundveien, i området som er nærmest Fjelltun, fortsatt er evakuert. Fortauet på nordsida av Borgundveien er ikke tilgjengelig. Gående kan imidlertid benytte fortauet på sørsida av Borgundveien.

Evakueringskart Ålesund 31/3-08

De som bor innenfor den røde streken er fortsatt evakuert. Kilde: Ålesund kommune.

Foto: Ålesund kommune

Endringene gjelder fra klokka 16.00 i dag. Alle som bor innenfor dette området er altså fortsatt evakuert, og det er forbudt for publikum å bevege seg innenfor det avsperredeområdet.

Fortsatt eksplosjonsfare

Det er fortsatt eksplosjonsfare i området, sa brannsjef Geir Thorsen. - Vi har kommet over i en ny fase, fordi gasstanken er nesten tom. Vi får heller ikke lenger utslag på gassmålinger i området rundt bygget i Fjelltunveien 31, sa han. - Vi har en løpende kontakt med ekspertgruppen når det gjelder sikkerheten for våre mannskaper, la Thorsen til. Han opplyser at en kontrollert brenning av restgassen tidligst vil skje i løpet av mandag kveld.

Hovedprioritet

- Innsatsstyrkene jobber fortsatt konkret mot to ting. Det ene er å få nøytralisert faren som kommer fra gasstanken. Det andre hovedtemaet er å få ut de som er savnet, sa politimester Arne S. Karoliussen.