Hopp til innhold

Årets gründerkvinne åpner dørene

Neste uke mottar hun prisen som årets gründer i Møre og Romsdal, men først er det åpent hus på Lanullva i Eide.

Familiebedrift

Mor, far og datter Lyngstad står bak Lanullva.

Foto: Roar Halten / NRK

– Jeg selger en ekte historie og da er det enkelt å lage en suksess, sier årets gründer Gunn Anne Lyngstad i Vinje Ullprodukter.

Historien hun refererer til er en kjærlighetshistorie. Da far i huset, Eilif, var på skogen, så bestemte mor Brit seg for å lage en genser som skulle varme ekstra godt. Hun laget et eget strikkemønster med fokus på å få hull i strikkeplagget for å holde ekstra på varme.

Årets gründerkvinne

Helt siden Gunn Anne Lyngstad kom hjem for å overta familiebedriften i 2007 har fokuset vært merkevarebygging og design med strikkemønsteret i bunn.

Nå skal Lyngstad kjempe mot fem andre om å bli årets gründerkvinne 2014 i Norge. Kåringen skjer i regi av Innovasjon Norge, etter at hun er kåret årets gründerkvinne for Midt-Norge.

Det blir klart hvem som vinner den nasjonale finalen 18. november.

Slik blir mønsteret til:

Sterk støtte fra lokalsamfunnet

Karin på ullhandel

Karin Bruaset er stolt av å ha Lanullva på Eide.

Foto: Roar Halten / NRK

På butikken på Lyngstad møter vi Karin Bruaset.

– Det er helt unike plagg til for eksempel barnehagebarn, sier Bruaset.

Hun sender klær til barnebarn i Stavanger, og der skryter barnehagepersonellet av klærne barna får tilsendt fra Eide. Hun forteller også at det er helt greit at ullgenserne fra Lanullva ikke klør.

– Jeg blir rørt hver gang jeg leser omtale om Lanullva, sier Bruaset, som ikke legger skjul på at hun er stolt over det familien Lyngstad har fått til på Eide.

Åpner dørene

Salg på Lanullva

Mange folk innom Lanullva

Foto: Roar Halten / NRK

I helga er det åpent hus på Lyngstad. Det er tre år siden utsalget på brygga åpnet og det skal feires med kake, kaffe og saft.

– Sist gang vi gjorde dette var det kø på nesten to timer, forteller Gunn Anne Lyngstad, som presiserer at det er bedre plass i år.