Det er 30 år siden frossenpizzaen Pizza Grandiosa ble lansert av Nora, som også produserte variantene Pizza Favorita og Pizza Famosa.
Er Grandiosa pop eller pyton? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saka.
Avansert produksjon
Produksjonen på Stranda i Møre og Romsdal ble fra 1985 lagt inn under Stabburet.
I 1997 var den mest avanserte form for pizzaproduksjon lokalisert til Stranda. Da tok nemlig Stabburet i bruk den nye fabrikken til 190 millioner kroner. Deler av produksjonen var da som nå hemmelig.
Men her kan du se et TV-innslag fra 1997, der Arnfinn Mauren er journalist og lagde saken for NRK Møre og Romsdal. (Artikkelen fortsetter under videoen)
Stor dag for ansatte
I dag ble det feiret på pizzafabrikken i Stranda, men noe langvarig feiring er det ikke tid til. Det er en stor dag for de ansatte, men det ble feiret på skift. Da var det selvsagt pizza som ble servert.
- Jeg må si jeg er imponert over hva vi har fått til med grandiosaen. Vi kan egentlig ikke fatte selv at en så enkel oppskrift har blitt så populær, sier fabrikksjef Hans Jostein Langlo.
- Kan vi få vite den enkle oppskriften?
- Ja, det kan du, men da måtte jeg skutt deg etterpå, sier fabrikksjefen lattermildt.
En "liten" oppskrift
Logistikksjef Einar Arve Norang går så langt som å lansere en "liten" oppskrift. Det er så mye pizza Grandiosa som blir lagd på en dag. Det tilsvarer 260 000 pizzaer, og oppskriften kan du se til høyre i artikkelen.
Les også:
Pizza på julaften
Mange spiser også pizza i jula og på selveste julaften, selv om
. I 2004 lagde NRK Møre og Romsdal og journalist Tonje Tjernet en sak om pallevis med pizza.- 60 vogntog med pizza går ut fra fabrikken på en uke, sa Einar Arve Norang til NRK da.
Markedsandelen øker
Og selv etter 30 år øker markedsandelene til Grandiosa.
- Veksten de siste årene er mye takket være at Grandiosa har fått nye, populære varianter. Vi har også hatt som mål å engasjere folk med våre kampanjer, sier produktgruppesjef i Stabburet, Magnus Tollefsen.
Etter at Grandiosa ble lansert for 30 år siden har det kommet mange nye varianter på markedet. Ingen har blitt like populær som den gode gamle.
Den ordinære kjøpepizzaen har fått konkurranse fra " kjøttdeig og løk", "lørdagspizza", "pepperoni", "full pakke" og "taco".
Her kan du se to TV-innslag fra 2001 og 2004 da de begynte å produsere flere nye sorter: