Favorittpizzaen til folket drar på årene

Minst like populær som for 30 år siden. Torsdag feiret ansatte på fabrikken, og ja... pizza stod på menyen!

Feiring på Grandiosa-fabrikken i Stranda
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Feiring med 30 lys på kaka på Grandiosa-fabrikken i Stranda i dag. De ansatte synes det er stas at pizzaen er så populær.

Grandiosa på bånd
Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Det er 30 år siden frossenpizzaen Pizza Grandiosa ble lansert av Nora, som også produserte variantene Pizza Favorita og Pizza Famosa.

Er Grandiosa pop eller pyton? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saka.

Avansert produksjon

Produksjonen på Stranda i Møre og Romsdal ble fra 1985 lagt inn under Stabburet.

I 1997 var den mest avanserte form for pizzaproduksjon lokalisert til Stranda. Da tok nemlig Stabburet i bruk den nye fabrikken til 190 millioner kroner. Deler av produksjonen var da som nå hemmelig.

Men her kan du se et TV-innslag fra 1997, der Arnfinn Mauren er journalist og lagde saken for NRK Møre og Romsdal. (Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2010_2_11_14_12_4_1670.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stor dag for ansatte

Hans Jostein Langlo

Fabrikksjef Hans Jostein Lango er stolt av produktet som i dag er 30 år.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

I dag ble det feiret på pizzafabrikken i Stranda, men noe langvarig feiring er det ikke tid til. Det er en stor dag for de ansatte, men det ble feiret på skift. Da var det selvsagt pizza som ble servert.

- Jeg må si jeg er imponert over hva vi har fått til med grandiosaen. Vi kan egentlig ikke fatte selv at en så enkel oppskrift har blitt så populær, sier fabrikksjef Hans Jostein Langlo.

- Kan vi få vite den enkle oppskriften?

- Ja, det kan du, men da måtte jeg skutt deg etterpå, sier fabrikksjefen lattermildt.

En "liten" oppskrift

Feiring av 30 år på Grandiosa-fabrikken

Einar Arve Norang som er logistikksjef blåser noen av de tretti lysene på Grandiosa-kaka. Det er uvisst hva innholdet i kaka er.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Logistikksjef Einar Arve Norang går så langt som å lansere en "liten" oppskrift. Det er så mye pizza Grandiosa som blir lagd på en dag. Det tilsvarer 260 000 pizzaer, og oppskriften kan du se til høyre i artikkelen.

Les også:

Se Norge Rundt-programmet på besøk i pizzaland

Pizza på julaften

Mange spiser også pizza i jula og på selveste julaften, selv om vineribba troner på juletoppen . I 2004 lagde NRK Møre og Romsdal og journalist Tonje Tjernet en sak om pallevis med pizza.

- 60 vogntog med pizza går ut fra fabrikken på en uke, sa Einar Arve Norang til NRK da.

Video nsps_upload_2010_2_11_12_38_17_1658.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Markedsandelen øker

Og selv etter 30 år øker markedsandelene til Grandiosa.

- Veksten de siste årene er mye takket være at Grandiosa har fått nye, populære varianter. Vi har også hatt som mål å engasjere folk med våre kampanjer, sier produktgruppesjef i Stabburet, Magnus Tollefsen.

Etter at Grandiosa ble lansert for 30 år siden har det kommet mange nye varianter på markedet. Ingen har blitt like populær som den gode gamle.

Den ordinære kjøpepizzaen har fått konkurranse fra " kjøttdeig og løk", "lørdagspizza", "pepperoni", "full pakke" og "taco".

Her kan du se to TV-innslag fra 2001 og 2004 da de begynte å produsere flere nye sorter:

Video nsps_upload_2010_2_11_11_57_27_1654.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.
Video nsps_upload_2010_2_11_11_19_8_1652.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.