Hopp til innhold

Geiranger isolert på grunn av rasfare

Fylkesvei 63 mellom Geiranger og Eidsdal blir stengt fra klokka 16 fredag på grunn av uvær og rasfare.

Riksveg 63 Geiranger - Eidsdal er stengt

Fare for skred gjør at vegen mellom Geiranger i Eidsdal blir stengt fredag ettermiddag.

Foto: Øyvind Sæbjørnsen / NRK

– Vi har vurdert situasjonen gjennom hele dagen. Det har kommet veldig mye snø, rundt 50 centimeter oppe på Korsmyra, og så blåser det veldig mye oppe på fjellet. Det gjør at skredfaren har økt kraftig, så vi er på faregrad fire, sier byggeleder Kåre Berge i Statens vegvesen til NRK.

Ekstraferge

For å lette situasjonen for dem som skal til eller fra Geiranger blir det satt opp ekstraferge fra Hellesylt til Geiranger med første avgang kl. 1630. Andre tur går klokken 18.30. Retur fra Geiranger er klokken 17.30 og 19.30.

I tillegg blir det satt opp et trekantsamband mellom Stranda – Liabygda og Eidsdal – Linge fra kl. 1510, opplyser Fjord1.

Rassikring

Det er langt fra første gang at fylkesveg 63 må stenges på grunn av rasfare. Om vinteren skjer dette med jevne mellomrom. Lokalt har det i flere år vært et krav om rassikring av vegen.

Nå er det håp om at arbeidet med å rassikre fylkesveg 63 kan komme i gang i 2018. Enn så lenge må lokalbefolkninga leve med stengte veger.

– Vegen blir stengt til i morgen tidlig. Da gjør vi en ny vurdering. Vi åpner så raskt vi føler at det er trygt å ferdes der, sier Kåre Berge.