«It must have been love»

Roxette-fan Line Kjernli Karlsen fikk sitt livs overraskelse på årets Jugendfest i Ålesund. – Min kommende mann stod bak meg, og plutselig var det en ring i en boks foran ansiktet mitt, sier Karlsen.

Frieri under Roxette-konsert

Under Roxette-konserten på Jugendfest lørdag, fridde Harald Remvik Simonsen til Line Kjernli Karlsen (innfelt). Det ble ja, og nå skal paret gifte seg.

Foto: NRK

– Jeg var nok fem år gammel da jeg så en konsert som pappa hadde tatt opp på VHS-kassett. Det var tidlig 90-tallet, eller slutten av 80-tallet og jeg var frelst allerede da, sier Line Karlsen.

Par

Harald overrasket Line med å fri på Jugendfest.

Foto: Privat

– Som lyn fra klar himmel

Lørdag spilte den svenske popduoen, som består av 53-åringene Per Gessle og Marie Fredriksson, på Color Line stadion under musikkfestiavlen Jugendfest.

– Det kom jo litt som lyn ifra klar himmel. Vi var på Roxette konsert og vi stod der og digga og sang med og allsangfaktoreren var høy.

– Min kommende mann stod bak meg, og plutselig var det en ring i en boks foran ansiktet mitt, sier Karlsen.

«It must have been love, but it`s over now. Vil du gifte deg med meg? »

Og det var ikke under hvilken som helst sang at Harald Remvik Simonsen valgte å stille det store spørsmålet.

– Det var til «It Must Have Been Love», så da ble det: «It must have been love, but it`s over now, vil du gifte deg med meg?».

– Men det er en kjempefin ballade av Roxette, og jeg er veldig glad i den sangen, så jeg skjønner at han valgte den, sier Karlsen.

Saken fortsetter under bildet.

Roxette på scena i Ålesund

Roxette skapte stor stemning på Color Line stadion i helga.

Foto: Håvard Ketil Sporsheim / NRK

– Mye skriking

Duoen Roxette ble dannet i 1986 og har solgt over 75 millioner plater i hele verden. I tillegg har Roxette hatt fire hits på Billboard-lista i USA og er for tida på verdensturné.

Etter at Marie Fredriksson i 2002 fikk hjernesvulst ble det en pause for duoen, før det flere år senere var tid for comeback.

Da jeg ble gammel nok til å reise på konserter ble Fredriksson syk, så da jeg hørte at hun skulle på Jugendfest ble jeg veldig, veldig glad. Og når jeg ble fridd til i samme slengen, så kunne ikke kvelden bli noe bedre, sier Karlsen.

– Hvordan reagerte folkemengden rundt dere?

– En jeg spiller håndball med stod rett ved siden av og det virket nesten som om hun skjønte det før jeg forstod det. Det var mye skriking og tårer. Og jeg la merke til ei jente som stod bak oss som smilte godt, sier Karlsen.

Roxette

Marie Fredriksson i duoen Roxette.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Ville ikke ha et kliss klass frieri

Den kommende mannen, Harald Remvik Simonsen, er også fan av 80-talls musikk, selv om hans bånd til Roxette ikke er like sterkt som Line sitt.

– Jeg er veldig fan av 80-tallet generelt. Roxette har ikke en stor bit av mitt hjerte, men jeg vet at Line er veldig Roxette fan, sier Simonsen.

– Hvordan kom du på å fri på Roxette-konsert?

– Jeg har fundert lenge på hvilken måte jeg skulle fri på. Jeg ville ikke at det skulle bli alt for firkantet og for mye kliss klass. Så da vi bestemte oss for å dra på Roxette konserten tenkte jeg at da må det bli der, sier Simonsen.

Roxette-bryllup?

Overraskelsen var stor for Line Kjernli Karlsen, men om bryllupet blir like Roxette preget som frieriet gjenstår å se.

– Det vet jeg ikke, men jeg ser ikke bort i fra at det vil dukke opp noen låter der, for det er vel på sin plass, sier Karlsen.