Heilt Rått er navnet og rå er også fisken som kommer fra Rindarøy i Aukra kommune. Daglig leder, Tor Steigedal, tror de har en stor fordel.
– Vi har jo råstoffet, fisken, rett utenfor stuedøren. Og vi har et marked som ønsker å kjøpe sushi av oss, sier han.
Hvorfor er dere så sikker på at det er et marked for det?
– Vi ser veksten i markedet de siste årene og ifølge de som forsker på dette så var det i 2011 var sushi større i Frankrike enn pizza, forteller han.
Sushi utenfor Oslo
Lederen for kokkelandslaget, Jostein Medhus, har tatt turen til Molde for å hjelpe til med siste finishen. Han er svært fornøyd med den lokale satsingen.
– Jeg synes det er kjempeflott. Det er på tide at det skjer noe med sushi også utenfor Oslo, sier han.
Også han tror det er en fordel å ha produksjonen i Møre og Romsdal.
– Det er en stor fordel i forhold til kvaliteten. Å sende fisken til Oslo for å produsere sushi for så å sende den tilbake er helt meningsløst, mener han.
Les også:
Først i Europa
Sushi- produksjonen på Hjelset har kostet flere millioner kroner. Og det nyeste av japanske sushi- roboter er kjøpt inn forteller Steigedal.
– De robotene vi har her er noen av de første som er levert i Europa, så det er nok ikke mange som har sett slike før, sier han.
Det har vært en lang læreprosess fra ide til ferdig produkt.
– Det er ingen kokebokoppskrift på hvordan man skal starte sushiproduksjon i Norge, så det har vært mye arbeid og mye nytt å sette seg inn i.