Hopp til innhold

Et helt lag på utgående kontrakter

Mange av spillerne som var med å spille Kristiansund Ballklubb opp i Eliteserien står uten kontrakt neste sesong.

Christian Michelsen jubler

KBK-trener Christian Michelsen kunne feire et historisk opprykk til Eliteserien med sine spillere nylig.

Foto: Tøsse, Anders / NTB scanpix

Jobben er nå i gang med å sette sammen stallen til Kristiansund Ballklubbs første sesong på øverste nivå i norsk fotball. Arbeidet er omfattende. Klubben har uvanlig mange spillere på utgående kontrakter. Hele 12 spillere i årets A-stall står uten kontrakt.

Kenneth A. Leren

Kristiansund BKs sportslige leder Kenneth A. Leren.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Dan Peter Ulvestad, Pål Erik Ulvestad, Espen Næss Lund, Sverre Økland, Andreas Rødsand, Erlend Sivertsen, Andreas Hopmark, Joakim Bjerkås, Sondre Sørli, Jonas Rønningen, Alexander Hovdevik og Sergine Mor Mbaye står alle på den lange listen.

I tillegg har leiesoldatene Victor Grodås (Sogndal) og Thompson Ekpe (Molde) allerede forlatt klubben.

– Vi har startet dialogen med mange av spillerne, men ikke alle, forteller sportslig leder Kenneth A. Leren.

– Noen må ut

Klubben ønsker å ha stallen på plass så raskt som mulig, både for egen og spillernes del. Samtidig må de bruke den tiden som er nødvendig for å stå best mulig rustet til møtet med Eliteserien. Noen av heltene fra opprykkssesongen går spennende uker i møte, og stallen er nødvendigvis ikke komplett før utpå nyåret.

– Vi ønsker å forsterke troppen inn mot neste år og det kan også bety at noen må ut, sier Leren.

De første avklaringene er likevel ikke langt unna. Klubben skal ha kommet til enighet med kvartetten Andreas Hopmark, Joakim Bjerkås, Sondre Sørli og Jonas Rønningen, uten at det ennå er signert nye kontrakter.

Flere av de andre regner klubben med å komme til enighet med snart, men i noen posisjoner vil det bli en vurdering i ta i forhold til hvilke nye spillere klubben har mulighet til å hente inn.

– Dyre spillere

Klubben jobber allerede med konkrete spillere, men klubbens sportslige leder vil ikke ut med navn. Det som likevel synes klart er at det ikke er snakk om etablerte spillere fra Eliteserien.

Daouda Bamba

Målmaskinen Daouda Bamba fant KBK i Kongsvinger foran 2014-sesongen.

Foto: Roar Halten / NRK

– Dette viser seg å være for dyrt for oss. Eliteseriespillere på utgående kontrakter er ofte på et lønnsnivå som ligger langt over våre grenser, forteller Leren.

Derfor må klubben tenke smart i jakten på nye spillere, og har en klart tanke på typer de ser etter.

– Vi ser etter sultne og ambisiøse spillere som har lyst til å være med på vårt prosjekt, og som ser på KBK som et karrieresteg.

Kenneth A. Leren viser til gode erfaringer med slike spillere i den ivorianske spissen Daouda Bamba og den tidligere Sarpsborg 08-spilleren Kamer Qaka, som i år ble kåret til årets spiller i 1. divisjon.

Klubben ser etter eventuelle forsterkninger i flere posisjoner, men en venstreback er kanskje den viktigste posisjonen å fylle etter at Victor Grodås avsluttet sitt låneopphold. og returnerte til Sogndal.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL