NRK Meny

Dramatisk båtvelt i Kristiansund

Tre menn ble reddet i land etter en dramatisk båtvelt på nordsida av Norlandet i Kristiansund i natt.

Laster kart, vennligst vent...

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Det var rett før klokka halv ett i natt at en utenlandsk person i banket på en dør i Kolvika på Norlandet.

Ifølge politiet var vedkommende i dårlig forfatning og våt.

Ifølge operasjonsleder Rolf Anders Korstad på politiets operasjonssentral i Kristiansund fortalte vedkommende at han og to andre hadde veltet med båt i Kolvika.

Det ble slått full alarm og både redningsskøyte og KV Njord og lokale politistyrker ble satt inn i søker. Et Sea-King helikopter fra også på vei til stedet, men returnerte da politiet kom i kontakt med de to andre i båten.

Hadde gått hjem

– De tre hadde vært ute å fisket, da båten kolvet. En valgte å svømme til land på den ene siden av Kolvika, og de to andre hadde tatt seg i land på motsatt siden. Vedkommende som var alene hadde tatt seg opp til et hus, og slått alarm, sier Korstad

Ifølge politiet hadde de to andre presonene tatt seg hjem til boligen hvor de hadde dusjet og fått på seg tørre klær.

– Vi må si at vi synes det er litt rart at to av de valgte å gå hjem før de kunne gjøre greie for kameraten sin. Vi antar at det har vært beruselse med i bildet, iser Korstad.

Alle de tre ble sendt til sjukehuset i Kristiansund for en sjekk. Men de skal være i god form.

Båten de brukte ble funnet drivende opp ned i Kolvika i Kristiansund. De tre var utenlandske statsborgere. En var i 20-årene og de to andre i 30-årene, opplyser politiet.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.