Hopp til innhold

Brakte tradisjonen «house consert» til Ålesund

I USA har huskonserter lenge vært en tradisjon, ifølge artisten Steve Wynn. Fredag kveld spilte han i en stue i Ålesund.

Steve Wynn

HUSKONSERT: Steve Wynn på scena i et hus i Ålesund.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Velkommen til huset mitt, kan jeg by deg på noe, spør den amerikanske artisten Steve Wynn da NRK kom for å overvære huskonserten hans i Ålesund fredag kveld.

Litt musikk, kanskje?

– Det kan jeg fikse, sa artisten, og så var konserten i et vanlig bolighus i Ålesund i gang.

En amerikansk tradisjon

Steve Wynn er opprinnelig kjent fra 80-tallsgruppa Dream Syndicate, men i karrieren som soloartist har 57-åringen etter hvert begynt å gjøre såkalte «house conserts» - eller «huskonserter» på norsk.

– I USA er det med huskonserter en gammel tradisjon og det har blitt veldig populært de par siste årene. I dagens samfunn sitter mange hjemme for seg selv og er på internett hele tiden, da er det spennende å dra og spille i noen sitt hus, mener Wynn.

Terje Myhre

ARRANGØR: Det var Terje Myhre fra Ålesund som inviterte den amerikanske artisten til stuen sin.

Foto: NRK

Når artisten er i Ålesund får han servert bacalao i hjemmet han spiller i, og de stiller også med overnatting og utstyr han måtte trenge til selve den musikalske gjennomføringen.

– Det hadde vært langt å dra helt fra USA for denne konserten, men jeg kunne faktisk ha gjort det. Men jeg har faktisk spilt i både Tromsø og et sted i Oslo tidligere i denne uka, forteller Wynn.

På vei til Norge

Arrangøren av det hele er Terje Myhre. Han inviterte Wynn til Ålesund, og var selvsagt i ekstase da artisten takket ja til invitasjonen.

Han har lenge vært fan av den amerikanske artisten, og mener at slike huskonserter vil bli mer populært i fremtiden.

– I Norge er det ikke så stort enda, men det er på vei. Når anledning bydde seg, var vi ikke vond å be. Slike konserter er veldig stort der han kommer fra, sier Myhre.