NRK Meny
Normal

Bluesentusiaster gleder seg voldsomt til Moldejazz

Tradisjonen med store blueskonserter under Moldejazzen blir tatt opp igjen i år, og leder for «Fan it Bluesclub» i Molde klarer nesten ikke vente.

moldejazz

BLUES: Lars Aarseth i diskusjon med festivalsjef Hans-Olav Solli. Begge gleder seg til blueskonsertene under årets Moldejazz. Jarle Bernhoft, Taj Mahal og Keb' Mo'.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Dette gleder jeg meg voldsomt til, sier lederen for bluesklubben i Molde, Lars Aarseth.

Sammen med festivalsjef Hans-Olav Solli står de to blueselskerne og mimrer om gamle bluesveteraner.

Endelig er blueskonserten tilbake på Moldejazz, med stjerner som Taj Mahal og Keb' Mo'.

– Jeg setter veldig pris på at vi nå skal få en legende som Taj Mahal til Molde, før han går bort. Han begynner å dra på årene, sier Aarseth.

Etterspurt i mange år

Festivalsjefen selv er storfornøyd med å ha fått blueslegendene til Molde. Konserten har ifølge Solli vært etterspurt lenge.

moldejazz

Festivalsjef Hans-Olav Solli presenterer bluesprogrammet for årets Moldejazz.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Det er veldig kjekt å igjen kunne introdusere en blueskonsert på Romsdalsmuseet. Det har vært spurt etter i mange år. Vi har hatt legender som Muddy Waters og BB. King, og nå kommer altså Taj Mahal sammen med Keb' Mo'. Det tror vi blir en kjempekveld, sier Solli.

Det er de eldste bluesartistene som skaper mest entusiasme, men de er også de vanskeligste å få inn på konsertprogrammet.

– Det er klart vanskelig å få bluesveteranene ut til konsert. Til eldre dem blir, jo sjeldnere konserter gjør de. Dette er rett og slett en sjelden anledning til å få høre noen av bluesens store navn, forteller Solli.

Tiden var inne for blues

Festivalsjefen omtaler artistene som legender innenfor bluesen, som samtidig er svært oppegående, og fortsatt lager ny musikk.

Keb Mo

Blueslegende Keb' Mo'.

Foto: Jamie McCarthy / AFP

– Vi følte at nå var tiden inne for blueskonsert. Vi hadde tidlig fått avtale med Jarle Bernhoft og kunne gått i flere retninger med ham. Men når tanken kom om å reintrodusere blues på Moldejazz, så synes vi det var helt riktig, sier Solli.

Blues-happeningen på Romsdalsmuseet var ikke den eneste nyheten som ble presentert på dagens pressekonferanse.

Der ble det også kjent at Edvard Hoem og Jon Pål Inderberg Trio holder konsert på kulturhuset Plassen lørdag i jazzuka.

Forfatter Edvard Hoem skal lese fra Slåttekarbøkene, og trioen spiller tilhørende musikk. Årets break of day-konsert, som altså er gratiskonserten i Reknesparken tidlig lørdag morgen, blir med Tore Brunborg & Steinar Raknes fra Midsund.