Hopp til innhold

Billige ballkjoler på klesbyttedag

Flotte ballkjoler behøver ikke å være dyre. Hvis du gjør det som en ungdomsskole i Ålesund koster en kjole under 300 kr.

Flotte ballkjoler behøver ikke å være dyre. Hvis du gjør det som en ungdomsskole i Ålesund koster en kjole under 300 kr.

Søndag var det klesbyttedag på Skarbøvik ungdomsskole. Ingen klesplagg kunne selges for mer enn halve prisen av hva det kostet da det var nytt og maksprisen var 300 kroner.

– Jeg fant en veldig fin kjole. Den kan jeg bruke på skoleballet, men også til jul og andre ganger når det er aktuelt å pynte seg litt ekstra. Ny koster den tusen kroner. Jeg betalte 300. Og så kan jeg selge den når jeg ikke vil bruke den lenger, sier en strålende fornøyd Therese Kjølsøy.

Flere selgere enn kjøpere

Det var et stort utvalg av kjoler på klesbyttedagen. Du kunne velge mellom 55 kjoler og sko, men det var bare seks jenter som fikk solgt noe. Forklaringen kan være at bruktsalget kom litt seint. Mange har allerede kjøpt seg ballkjole.

Sara Suleiman

Sara Suleiman mener det er fint at brukt kjoler kan få et nytt liv hos en ny eier.

Foto: Frode Berg / NRK

Sara Suleiman i elevrådet ved Skarbøvik ungdomsskole er overbevist om at tiltaket bør gjentas neste år. Hun mener det er mange som syns det er dyrt å kjøpe en ny kjole.

– Her er det mange som kan finne billige kjoler. Mange av kjolene er bare brukt i noen få timer. Nå kan de komme til nytte i stedet for bare å bli hengende i et skap, sier Suleiman.

Føler seg presset til å kjøpe dyre kjoler

Flere av dem som var på klesbyttedagen mener det er mange som føler seg presset til å kjøpe nye og dyre kjoler.

– Her kan alle få prøve brukte kjoler til under 300 kroner. Jeg selger to kjoler. Begge kostet mye mer da de var nye, sier Linnea Kvalheim.

Annette Larsen er enig. Hun selger også kjoler som hun ikke kommer til å bruke mer og håper andre kan få glede av dem.

Annette Larsen

Annette Larsen håper andre kan få glede av de kjolene hun har tatt med seg til klesbyttedagen.

Foto: Frode Berg / NRK

– De er brukt bare en gang og er som nye. Jeg håper jeg kan finne meg en annen kjole her. Hvis ikke så må jeg kjøpe meg en ny, sier Annette Larsen.

Mia Tørlen

Dette er helt fine kjoler. Noen av dem er bare brukt en gang, sier Mia Tørlen.

Foto: Frode Berg / NRK

– Jeg har hatt disse på tidligere ball og et bryllup og nå passer de ikke lenger. Da syns jeg det er fint om noen andre kan bruke dem. Det er fine kjoler, sier Mia Tørlen.

Foreldrene er fornøyd

Klesbyttedagen i Skarbøvika blir arrangert av FAU i samarbeid med elevrådet. FAU-leder Lindis Akslen mener dette har vært en suksess, selv om det ikke ble solgt så mange kjoler.

Lindis Akslen,

FAU-leder Lindis Akslen lover nye klesbyttedager neste år.

Foto: Frode Berg / NRK

– Det er første året vi arrangerer dette på Skarbøvik ungdomsskole. Det er mange elever som har lett i skuffer og skap etter kjoler, sier leder i FAU, Lindis Akslen.

Lindis Akslen mener det er viktig at elevene lærer seg gjenbruk. Dette vil foreldrene bygge videre på i åra som kommer. Neste helg er det guttene som kan komme for å kjøpe brukt festantrekk.